|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Video editor & Motion designer...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

Video editor & Motion designer som vill vara med och utveckla våra filmproduktioner


För ungefär ett år sedan började vi bygga upp en inhouse-funktion för reklamproduktion, och sen dess har teamet vuxit med kompetenser inom film, produktionsledning och copywriting. Teamet, som jobbar både med interna och externa produktioner, bildar nu en egen Creative-avdelning internt på Academic Work. I våras anställde vi en Video editor & Motion designer som nu har blivit vår Head of Creative vilket gör att vi nu behöver anställa en till person som kan hjälpa oss producera film. Och det är förhoppningsvis här du kommer in!

Om tjänsten

Du kommer jobba nära vår Head of Creative, som utöver att vara personalansvarig för teamet också arbetar operativt med våra filmproduktioner. En hel del av den film vi planerar att göra det närmsta året kommer vara för internt bruk, så du kommer samarbeta en hel del med personer på andra avdelningar internt på Academic Work, som t.ex. sälj, leverans och People & Performance (HR). Vi är ett internationellt bolag med verksamhet på sex marknader, i din roll som Video editor & Motion designer hjälper du alla våra marknader med deras produktioner, stora som små. Du kommer också kunna få uppdrag från våra systerbolag inom koncernen Academic Work X.

Arbetsuppgifter

Som Video editor & Motion designer kommer du delvis stötta upp vår Head of Creative med att klippa och efterbearbeta film i filmprojekt han leder. Du kommer också ansvara för egna produktioner, där du blir ansvarig för projekt från början till slut. I de fallen innebär det att du är med och skriver manus, ibland i samarbete med vår copywriter. Du filmar, klipper och anpassar formatet till de kanaler filmen är avsedd för. Vi ser gärna att du kommer med nya idéer på hur vi kan jobba med film för att utveckla vår interna och externa kommunikation ytterligare.

Exempel på filmtyper du kommer ansvara för:

 • Interna utbildningsfilmer och instruktionsfilmer som hjälper oss effektivisera vår introduktion av nya medarbetare eller informera befintliga kollegor om förändringar i hur vi jobbar i våra processer.
 • Filmer som hjälper oss uttrycka vilka vi är och vad vi vill uppnå, både interna och externa varianter. Det kan t.ex. handla om filmer som tydliggör vår vision, mission, kultur eller hur vi är som arbetsgivare.

 • Innehållsfilmer till webben, t.ex. filmer som hjälper jobbsökare lyckas bättre med sitt jobbsökande eller rekryterande chefer bli mer träffsäkra i sina rekryteringsprocesser

Tjänsten passar dig som tycker film är ett fantastiskt kommunikationsmedel och som har bredden att på egen hand producera både filmat och animerat rörligt material. Du trivs med ett självständigt arbete där du får stora friheter att utveckla ditt ansvarsområde på det sätt du tycker blir bäst.

Vi söker dig som

 • Har faktisk erfarenhet av att producera film på egen hand och kan visa upp en portfolio av egna produktioner som består av både filmat och animerat material. Observera att vi vill att du skickar med en länk till din portfolio i samband med att du skickar in din ansökan.
 • Har goda kunskaper i Adobe CS-paketet och i relevanta film- och redigeringsprogram, i synnerhet Adobe After Effects
 • Delar vårt intresse för kommunikationsfrågor och digital marknadsföring, och vill vara med och utveckla dessa områden tillsammans med oss.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med utbildningsfilm och e-learning, men det är inget krav.

Din priolista kommer att ändras ofta flera gånger om dagen hos oss, därför tror vi att du behöver vara en flexibel och prestigelös person för att trivas. Rollen innebär stora kontaktytor vilket gör att det är viktigt att du uppskattar och har förmågan att samarbeta men även skapa relationer internt men även externt. Du är en person som tar egna initiativ och som gärna kommer med förslag på hur vi kan göra saker bättre. Du testar gärna nya idéer och tycker det känns kul med ett jobb där du uppmuntras gå utanför din komfortzon ibland. Vidare så är du problemlösande där du snabbt kan agera på egen hand för att hitta lösningar. Du arbetar strukturerat och kan självständigt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Att arbeta noggrant och sätta rimliga deadlines som du också håller är såklart en självklarhet.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, kontorstider

 • Placering: Stockholm, Norrtull

 • Kontaktuppgifter: Stina de Hevesy, Talent Acquisition Manager Staff and Management

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, som en del av processen kommer vi vilja se exempel på arbetsprover, se därför till att bifoga din portfolio eller länk till din portfolio i din ansökan. Endast kompletta ansökningar kommer behandlas.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stina.hevesy@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget

Client information Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På https://www.academicwork.se/jobba-hos-oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

 • Stockholm
 • Heltid
 • Marknadföring/information/media
 • 14993463