|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Vi vill erbjuda dig en tjä...

Vi vill erbjuda dig en tjänst som kompanjonlärare på lågstadiet

jobb Sammanfattning

  • Placering:Finspång, ÖST 61280
  • Anställningsform:Heltid
    Tillsvidare
  • Kategori:Utbildning
  • Yrkesroller:Grundskola 4-9
  • Karriärnivå:Erfaren (mer än 2 års erfarenhet)
  • Bransch:Stat och kommun
  • Referensnr:93352296-39D4-4ACF-BF68-2E7DEBFC0287
Logo


Storängsskolan ligger på östra sidan av Finspång. Den har cirka 400 elever i åldrarna 6–12 år. Skolan har en varierande skolgård som både innehåller fotbollsplan, skog, gräsmattor och asfalt. Det uppmuntrar eleverna att variera sina lekar när man har rast eller går på fritidhemmet.

I alla klassrum har vi behöriga lärare och modern teknik i form av kontaktmobiler, projektorer och datorer. Varje årskurs har sina klassrum nära varandra för att underlätta samverkan mellan lärare och klasser.

På skolan finns en Internationell klass för de elever som behöver stöd i det svenska språket under den första tiden som nyanlända till Sverige.

Storängsskolan har ett eget tillagningskök och egen matsal som serverar både frukost, lunch och mellanmål varje vardag hela året.

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.ARBETSUPPGIFTER

För att öka kvalitén på undervisningen så vill vi satsa på två lärare per klass. Som det är idag så har vi en erfaren lärare per klass med men vi behöver ännu bättre få till att matcha ämnesbehörigheter så att vi har behörighet för de flesta ämnen i alla klasser på skolan och att man kan dela på alla arbetsuppgifter som mentorskapet kräver. Tänker på föräldrakontakter, utvecklingssamtal och skriftliga omdömen.
Man är också två som styr extra anpassningar och dokumenterar som sen kan leda till särskilt stöd.


KVALIFIKATIONER

Du är utbildad grundskollärare med tjänst idag på låg eller mellanstadiet.
Du kan också vara på väg att avsluta din utbildning som grundskollärare och skulle vilja att din första tjänst är tillsammans med en annan lärare där både har focus på samma klass. Är har du erfarenhet av att arbeta i grundskolans lägre årskurser är det en merit.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-01-08 Eller efter överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-12-22
Referensnummer: A728457
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit

LÖN
Månadslön


ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Det är flera tänster som kan komma fram när vi skall lägg pusslet i tjänstefördelningen under våren. Vi vill skapa så starka team runt varje klass som det går.

Schema. Ferietjänst

KONTAKTPERSONER

Eva Herrman (facklig)
Fritidspedagog

eva.herrman@finspang.se

Mats Broström
Rektor

mats.brostrom@finspang.se

Johanna Regnell
Biträdande rektor

johanna.regnell@finspang.se

Virpi Qvist (facklig)
Lågstadielärare

virpi.qvist@finspang.se


ÖVRIGT

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

kommunens hemsida där du kan hitta skolans hemsida och en länk till skolan facebookssida.
Ansök här