|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Utbildningsstrateg med ansvar ...

Utbildningsstrateg med ansvar för kvalitetsarbetet

jobb Sammanfattning

  • Placering:Finspång, ÖST 61280
  • Anställningsform:Heltid
    Tillsvidare
  • Kategori:Ledning/Management
  • Yrkesroller:Övrigt: Ledning/Management
  • Karriärnivå:Erfaren (mer än 2 års erfarenhet)
  • Bransch:Stat och kommun
  • Referensnr:9322FF19-576A-4368-9F54-CAACD046C3F7
Logo


Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare och invånarantalet går stadigt uppåt. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1800 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden. Närheten till Norrköping och Linköping ger goda pendlingsförutsättningar åt båda håll.

Utbildningssektorn i Finspång står i en spännande och utmanande ombildnings- och utvecklingsprocess, där vi skapar den röda tråden från förskola till vuxenutbildning. Två sektorer inom kommunen föreslås att slås samman för att bilda ett nytt utbildningskontor från den 1 januari 2018. Måluppfyllelsen har under många år varit låg i Finspångs skolor. Den utvecklingen ska nu vändas. En omorganisation har därför påbörjats där stöd- och ledningsprocesserna tydliggörs. Syftet är att skapa en ny organisation som skapar likvärdiga förutsättningar och som gagnar alla elevers lärande i Finspångs kommun. Detta innebär bland annat att öka tydligheten i roller och uppdrag, stärka ledarskapet, ökat fokus på förbättrings- och kvalitetsarbetet och öka stödet och servicen till verksamheterna. Detta arbete leds av en nytillträdd utbildningschef.
ARBETSUPPGIFTER

Utbildningsstrategtjänsten är en nybildad tjänst där fokus kommer att ligga på kvalitetsarbete för utbildningssektorn med ansvar för att det systematiska kvalitetsarbetet utvecklas, följs och följs upp. Tjänsten innebär att stödja verksamhetschefer och förskolechefer/rektorer i det kvalitativa arbetet, och stärka kedjan från barngrupp och klassrum upp till huvudmannen.
Du kommer att ha det sammanhållande ansvaret för kvalitetsfrågor, och jobba tillsammans med övriga strateger inom utbildningsområdet mot uppsatta mål. Du leder det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med utbildningschef och övriga utbildningsstrateger. Du säkerställer att samtliga enheter inom de två verksamhetsområdena arbetar enligt kommunens och sektorns kvalitativa mål, och tillser regelbundna uppföljningar med dessa. Du sammanställer relevanta uppgifter för statistisk uppföljning, analys och rapportering.
I och med att tjänsten är ny kan de erfarenheter och den kompetens du bidrar med ha möjlighet att påverka tjänstens utformning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.


KVALIFIKATIONER

Du har en pedagogisk utbildning, gärna på mastersnivå och erfarenhet av utvecklingsarbete och kvalitetssäkring. Du brinner för verksamhetsutveckling i samarbete med kollegor, och arbetar lösningsfokuserat. Du har ett coachande förhållningssätt och får andra att utvecklas och växa, samt har god samarbetsförmåga. Du har kompetens och erfarenhet av olika stödsystem för kvalitetsarbete. Erfarenhet från exempelvis Qualis eller liknande ses som meriterande.
Du har erfarenhet och kunskap om hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation, och vi ser gärna att du har ett kontaktnät inom Skolverket eller universitet. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-12-04
Referensnummer: A732081 Utbildningsstrateg med ansvar för kvalitet
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit

LÖN
Månadslön


ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 1


Dagtid.

KONTAKTPERSONER

Kristina Lohman
Utbildningschef
0122-853 01
kristina.lohman@finspang.se

Jeanette Grundström (facklig)
Akademikerförbundet SSR

jeanette.grundstrom@finspang.se

Elisabeth Rehn (facklig)
Skolledarna
0122 8 5558
elisabeth.rehn@finspang.se

Ann-Kristin Lindgren (facklig)
Lärarnas riksförbund

ann-kristin.lindgren@finspang.se


ÖVRIGT

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

www.finspang.se
Ansök här