|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Underhållsingenjör

Xylem Banner

Underhållsingenjör

Underhållsingenjör

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används,förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar,analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj avledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängdapplikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar.


Nu söker Xylem Water Solutions Manufacturing AB i Emmaboda en Underhållsingenjör till centralt underhåll med förbättringsarbete i fokus!


Arbetsbeskrivning
Emmabodafabriken är uppdelad i fyra produktverkstäder samt ett gjuteri. Här arbetar drygt 1100 medarbetare och produktionen bedrivs mestadels på 2-skift. Som Underhållsingenjör på centralt underhåll arbetar du med att säkerställa produktionsutrustningars driftsäkerhet genom att leda förbättringsgrupper, metodutveckling och utveckla maskinutrustningarnas UH-planer.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
 • Leda förbättringsinitiativ i verkstäderna.
 • Ta fram/utveckla metoder och sprida befintliga metoder i sitt dagliga arbete.
 • Analys och utredningsuppdrag avseende tekniska störningar och ekonomiskt utfall.
 • Ta fram korrigerande aktiviteter i samarbete med Underhållschef.
 • Leda och hålla samman nätverk mot produktverkstäderna.
Arbetet bedrivs i nära samarbete med kunden (produktion) samt i ett flertal nätverk inom olika organisationer och leverantörer. Den högautomatiserade produktionsutrustningen består av bearbetningsmaskiner, PLC-system, robotar, transportsystem, monteringsliner, målningsutrustning och testanläggningar. Då systemintegrationen är hög, kommer du som Underhållsingenjör att arbeta i många olika system, såsom underhållssystemet (Maximo) och störningsuppföljningssystem (Axxos).

Erfarenhet
Vi söker dig som har:
 • Högskoleutbildning inriktning produktion alt. flerårig gymnasieutbildning inriktad mot teknik/underhåll.
 • Kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser.
 • Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
 • Kunskaper/erfarenhet av Lean production/TQM/TPM/VDM.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förbättringsprojekt mot produktionsutrustning och underhållsarbete inom industriautomation samt mot verkstadsarbeten. Vidare är det ett plus om du har
kunskaper/erfarenhet av underhållssystem och av analytisk databashantering, samt om du har erfarenhet/kunskaper i 6-sigma. Då vi verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du
behärskar engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Vidare har Du har en god analysförmåga och trivs i en utvecklingsmiljö med hög förändringstakt, samt med ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet.

Vi ser gärna kvinnliga sökande. Mångfald ses som en tillgång och då Vi ser att det på ett positivt sätt kan hjälpa till att utveckla verksamheten och skapa en bredare kompetens- och värderingsbas.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Emmaboda med start enligt överenskommelse.

Ansök till denna tjänst genom intranätet eller > careers.xyleminc.com > Search Openings > välj Sweden. Har du frågor är du välkommen att kontakta Conny Söderberg, Underhållschef, 0471 - 24 73 18 eller Anna Elm, HR, 0471 - 24 71 34.

Välkommen med din ansökan snarast dock senast 15 oktober 2017, urval av ansökningar sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Akademikerna är Johan Friis, 0471-24 70 00.

Om oss

About Xylem
Med engagerade medarbetare över hela världen har Xylem resurserna som krävs för att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Tyngdpunkten i vårt arbete ligger på att utveckla nya tekniker som kan förbättra hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Vi flyttar, behandlar, analyserar och återför vatten till miljön och vi hjälper människor använda vatten på ett effektivt sätt i sina hem, byggnader, fabriker och jordbruk. Vi har långsiktiga, gedigna relationer med kunder i över 150 länder som känner oss genom vår kraftfulla kombination av ledande varumärken och applikationsexpertis. På vår R&D-enhet i Sundbyberg pågår hela tiden arbetet med att utveckla framtidens världsledande produkter inom pumpning, omrörning och luftning – i nära samarbete med övriga R&D-enheter runt om i världen. Bland våra varumärken är Flygt det mest kända i Sverige, med tillverkning i Småland. Härifrån levereras årligen 145 000 energieffektiva pumpar och omrörare, viktiga för ett klimatsmart globalt samhällsbygge.

Översikt

 • Företag
  Xylem Inc
 • Placering
  Emmaboda, KLMR
 • Anställningsform
  Heltid
  Tillsvidare
 • Kategori:
  Teknik/Ingenjörstjänster
 • Yrkesroller:
  Produktionsteknik
 • Bransch
  Tillverkning - Övrigt
  Verkstadsindustri/Varvsindustri
 • facebook
 • instagram
 • Youtube Video