|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Två verksamhetschefer til...

Två verksamhetschefer till utbildningskontoret

jobb Sammanfattning

  • Placering:Finspång, ÖST 61280
  • Anställningsform:Heltid
    Tillsvidare
  • Kategori:Ledning/Management
  • Yrkesroller:Enhetschef/Affärsområdeschef
  • Karriärnivå:Erfaren (mer än 2 års erfarenhet)
  • Bransch:Stat och kommun
  • Referensnr:8A55AF51-4B45-4356-94FA-0481EB9BE494
Logo


Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare och invånarantalet går stadigt uppåt. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1800 medarbetare.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden. Närheten till Norrköping och Linköping ger goda pendlingsförutsättningar åt båda håll.

Utbildningssektorn i Finspång står i en spännande och utmanande ombildnings- och utvecklingsprocess, där vi skapar den röda tråden från förskola till vuxenutbildning. Två sektorer inom kommun föreslås att slås samman för att bilda ett nytt utbildningskontor från den 1 januari 2018. Måluppfyllelsen har under många år varit låg i Finspångs skolor. Den utvecklingen ska nu vändas. En omorganisation har därför påbörjats där stöd- och ledningsprocesserna tydliggörs. Syftet är att skapa en ny organisation som skapar likvärdiga förutsättningar och som gagnar alla elevers lärande i Finspångs kommun. Detta innebär bland annat att öka tydligheten i roller och uppdrag, stärka ledarskapet, ökat fokus på förbättrings- och kvalitetsarbetet och öka stödet och servicen till verksamheterna. Detta arbete leds av en nytillträdd utbildningschef.
Den nya utbildningsorganisationen kommer att bestå av två verksamhetsområden där förskola, särskola 1-9, fritidshem och grundskola F-6 är en del och grundskola 7-9, gymnasiet och vuxenutbildningen är det andra verksamhetsområdet. Till dessa verksamhetsområden söker vi nu två utvecklingsinriktade verksamhetschefer.


ARBETSUPPGIFTER

Som verksamhetschef är chef för förskolechefer och rektorer och du är direkt underställd utbildningschefen. Du arbetar nära förskolechef/rektor i ett ledande uppdrag inom ditt ansvarsområde. Du arbetar tillsammans med utbildningschefen, den andra verksamhetschefs- kollegan och utbildningskontorets utbildningsstrateger i utveckling av skolans och förskolans verksamheter. Du har budget-, kvalitet och resultatansvar för ditt ansvarsområde. Till ditt stöd har du administrativ chef, HR-konsulter och ekonomer. I uppdraget ingår också nära samverkan med andra sektorer inom kommunen. I uppdraget som verksamhetschefen för grundskola 7-9, gymnasiet och vuxenutbildningen ingår också att vara sakkunnig i gymnasiefrågor. Det innebär att arbeta i nära samverkan med andra aktörer tex arbetsförmedling och regionens nätverk.

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som vill bidra med att göra skillnad och som vill vara med och leda ett stort förbättrings- och utvecklingsarbete tillsammans med kollegor och medarbetare. Du brinner för ledarskap och utbildningsfrågor. Du ser svårigheter som utmaningar och har förmågan att skapar ett gott samarbetsklimat där du får andra att växa och utvecklas. Som person är du tydlig i din kommunikation, är lyhörd, har gärna erfarenhet av att ha varit chef över chefer och en har en god pedagogisk insikt och kompetens inom ditt ansvarsområde. Du har genomgått rektorsutbildning eller liknande ledarskapsutbildning. Du kan på ett ödmjukt sätt bemöta verksamheternas olika behov och förstår värdet av goda relationer där du har ett coachande förhållningssätt. Du förstår och tolkar styrdokument på ett adekvat sätt. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda din personalgrupper mot gemensamt satta mål. Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-12-04
Referensnummer: A732040 Verksamhetschef utbildningskontoret
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit

LÖN
Månadslön


ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 2


Dagtid.

KONTAKTPERSONER

Kristina Lohman
Utbildningschef
0122-855 301
kristina.lohman@finspang.se

Ann-Kristin Lindgren (facklig)
Lärarnas riksförbund

ann-kristin.lindgren@finspang.se

Ann Lindberg (facklig)
Lärarförbundet
0122-85630
ann.lindberg@finspang.se

Elisabeth Rehn (facklig)
Skolledarna
0122 8 5558
elisabeth.rehn@finspang.se


ÖVRIGT

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

www.finspang.se
Ansök här