|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Strategisk SHEQ/Kvalitetschef ...

 
 
 

Strategisk SHEQ/Kvalitetschef till Atlas Copco Secoroc

Vill du ha det övergripande ansvaret för SHEQ-avdelningens verksamhet och bli en viktig kugge gällande produktkvalitet hos Secoroc i Fagersta? Då är du kanske den person vi söker. Du behöver ha en bred kunskap inom produkt- och processkvalitet och vara van vid att driva förbättringsarbete på strategisk nivå!

Atlas Copco Secoroc är en division inom Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Divisionen utvecklar , tillverkar och marknadsför bergborrverktyg globalt. Produkterna ansvänds för bergbrytning inom gruv- och anläggningsindustrin både under och ovan jord. Divisionens huvudkontor ligger i Fagersta med produktion på sex kontinenter. I Fagersta är man totalt ca 750 anställda och har fyra produktionsenheter.

Som ledare av avdelningen SHEQ är du ansvarig chef över 24 medarbetare som arbetar i fabrikerna i Fagersta med kvalitets-, förbättrings- och miljöfrågor. Som chef kommer du ingå i ledningsgruppen för enheten Fagersta/Ockelbo och i din roll ansvarar du för:

  • Att vidareutveckla och långsiktigt säkerställa produkt- och processkvalitet genom systematiskt kontinuerligt förbättringsarbete inom produktionens kvalitetsavdelning både på ett operativt och strategiskt plan där strategisk planering blir extra viktigt.
  • Aktivt verka för att kvalitetsmål uppnås
  • Ansvara för att samordna och utveckla samt införa gemensamma arbetssätt för produktbolaget när det gäller SHEQ (säkerhet, hälsa, miljö, kvalitet) relaterade processer och rutiner.
  • Stödja övriga avdelningar, kunder och leverantörer med teknisk kompetens, kvalitetskrav och avvikelsehantering med korrigerande åtgärder
  • Driva utvecklingsprojekt inom området
  • Ansvara för övergripande rutiner för miljöarbete samt ge support till organisationen i dessa frågor
  • Ansvara för ledningssystemen OHSAS, ISO 9001 och ISO 14001
  • Leda och utveckla gruppens verksamhet och säkra kompetensen i gruppen
Uppdragsgivare: Atlas Copco Secroroc

Ort: Fagersta

Kvalifikationer: Du har en teknisk ingenjörs-/högskoleutbildning och har dokumenterad ledarerfarenhet med helst personalansvar. Du behöver också ha allmänna kunskaper i ekonomi (budgetarbete) och erfarenhet av förändringsarbete. Dessutom ser vi det som viktigt med en bred kunskap inom SHEQ-området och då särskilt (produkt-)kvalitetssidan. Det är meriterande med erfarenhet från just liknande verksamheter inom industrin med metallbearbetning/-skärning och metallurgiska processer. Har du dessutom kunskap av implementering av kvalitetsverktyg eller kvalitets- och miljöledningsarbete är det starkt meriterande. Du behärskar svenska och engelska, flytande i både tal och skrift och det är även ett krav med god datorvana och körkort. Resor ingår i tjänsten.

Personliga egenskaper:
I urvalet lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är angelägen om att ta ansvar och nå resultat! Du har ledaregenskaper, är drivande och inspirerande och engagerar dig naturligt i din och andras utveckling. Du är dessutom strukturerad, kommunikativ, nyfiken och ödmjuk med en stark vilja att utveckla både dig själv och avdelningen. Du har ett stort engagemang och förmåga att identifiera nyckelinsatser som driver SHEQ-processen åt rätt håll.

Är det du? Välkommen med din ansökan!

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar Samverkan, Engagemang och Förnyelse. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

Sista ansökningsdag: 2017-10-01

Ansökan och information:
I den här processen samarbetar Atlas Copco med Dfind Science & Engineering. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Eva Bjälkander 072-502 6311 (eva.bjalkander@dfind.se).

Välkommen med din ansökan via www.dfind.se/science-engineering.

Om Atlas Copco: Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen erbjuder kunder innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och service med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och kunder i fler än 180 länder. Under 2016 hade Atlas Copco en omsättning på 101 miljarder kronor och cirka 45 000 anställda. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com.

Atlas Copco Secoroc är en division inom Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. Divisionen utvecklar , tillverkar och marknadsför bergborrverktyg globalt. Produkterna ansvänds för bergbrytning inom gruv- och anläggningsindustrin både udner och ovan jord. Divisionens huvudkontor ligger i Fagersta med produktion på sex kontinenter.

Om Dfind Science & Engineering
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas.