|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Socialsekreterare till Arbete ...

Socialsekreterare till Arbete och integration

Logo


Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Är du en engagerad och driven socionom med positiv livssyn som ser möjligheterna och vågar utmana? Välkommen till vår arbetsgrupp!

Enheten Arbete och integration söker nu två socialsekreterare som kommer att arbeta med försörjningsstöd, då några av våra nuvarande kollegor går i pension och på föräldraledighet.

Enheten är en sammanslagning av integration, arbetsmarknadsenhet, vägledare till unga vuxna och försörjningsstöd med ett gemensamt fokus - snabbaste vägen ut i egen försörjning. Idag består enheten av närmare 30 medarbetare med olika kompetenser som tar professionell hjälp av varandra med individuellt fokus på behoven hos dem vi möter. Vi arbetar aktivt med kvalitet, utveckling och effektiva processer och vi har nyligen startat upp en e-tjänst för ansökan som ett led i utvecklingen. Vi har ett gott samarbete med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet och ser en positiv trend att antalet hushåll och kostnaderna för försörjningsstöd minskar.


ARBETSUPPGIFTER

Ditt huvuduppdrag är att stötta personer ut i egen försörjning och på så sätt få de som står utanför lönearbete eller studier integrerade i samhället. Vi ser det som viktigt att sätta personens förmågor i fokus, stärka och stötta för att möjliggöra förutsättningar till självförsörjning.

I dina arbetsuppgifter ingår utredning, bedömning och beslut om ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen. Som en av oss förutsätts du ha mod att tänka nytt och bidra till utveckling av hela verksamheten men också upprätthålla rättsäkerheten.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du behöver ha god kunskap om gällande lagstiftning inom området och förmågan att tillämpa den i arbetet. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete med ekonomiskt bistånd och/eller extra språkkompetens.

För uppdraget är det viktigt att du är en prestigelös, ansvarstagande och flexibel person som har lätt för att samarbeta såväl inom vår organisation som med externa aktörer. Vidare är det viktigt att du är trygg i dig själv och har god självinsikt samt förmågan att på ett respektfullt och professionellt sätt hantera och bemöta olika förutsättningar och kulturer. Du kan sätta gränser när det behövs och har god kommunikativ förmåga. Körkort är ett krav.ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-10-02
Referensnummer: 599/2017
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit
ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 2
KONTAKTPERSONER

Helen Albrektsson
Enhetschef Arbete och integration
0142-85118
helen.albrektsson@mjolby.se

Göran Lidemalm (facklig)
Vision
0142-85224
goran.lidemalm@mjolby.se


ÖVRIGT

Är du student på Socionomprogrammet och snart färdig? Då får du gärna skicka in din ansökan ändå eftersom vi ibland kan erbjuda timvikariat med olika sysselsättningsgrad. I Mjölby är vi måna om att du som nyutbildad får chansen att arbeta med det du brinner för! Tveka inte att kontakta oss.

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

www.mjolby.seÖversikt

 • Företag:
  Mjölby kommun, Omsorgs- och socialförvaltningen
 • Placering:
  Mjölby, ÖST 59580
 • Anställningsform:
  Heltid
  Tillsvidare
 • Kategori:
  Sjukvård/Hälsa
 • Yrkesroller:
  Sociala tjänster
 • Karriärnivå:
  Erfaren (mer än 2 års erfarenhet)
 • Bransch:
  Stat och kommun
 • Referensnr:
  2F835F29-278B-43DA-86BB-40DA60593870