|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Settlementspecialist med god f...

 
 
 
Amendo Jobs

Settlementspecialist med god fondkunskap

Euroclear

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare i teamet Settlement & Asset Services kommer du att bli en mycket viktig kugge i Euroclears arbete utåt, där du dagligen har flera externa kontakter med banker, fondkommissionärer, fondbolag och fonddistributörer.
I ditt arbete kommer du att övervaka de kritiska processerna inom två huvudområden; clearing & settlement samt fondorderrouting. Arbetet innebär daglig kontakt med såväl svenska som utländska aktörer.
En del i tjänsten innebär också att ansluta nya fondkunder. Vidare kommer du att vara involverad i utvecklingsprojekt för att anpassa processer till förändringar på marknaden.
Settlement & Asset Services består i dagsläget av åtta medarbetare och en gruppchef.


Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom bank-/finansbranschen. Vi söker dig med en god kunskap och förståelse för fonder och dess flöden i marknaden.
Du bör även ha arbetat inom clearing- och settlement och då gärna i VPC-systemet. Som person är du stresstålig, flexibel och van vid en arbetsmiljö där fokus ibland skiftar fort.
Teamet arbetar mot snäva deadlines och hjälps åt att lösa uppgifter gemensamt med stor noggrannhet.
Du är socialt lagd och har ett stort fokus på kundservice, även under tidspress. Att du är en lagspelare och duktig på att samarbeta inom teamet, avdelningen och företaget ser vi som en självklarhet. Liksom att du har ett intresse för värdepapper, fonder och den finansiella marknaden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och skall tillsättas så fort som möjligt och ansökningarna kommer att gås igenom löpande. Vi tillämpar 6 månads provanställning.Om företaget
Euroclear Sweden startade verksamheten 1971 under namnet Värdepapperscentralen, som senare blev VPC, och från år 2008 är man en del av Euroclear Group. Verksamheten bygger på ett aktivt samarbete med bland annat banker, fondkommissionärer och emittenter – bolag som emitterar/ger ut värdepapper. Euroclear erbjuder långsiktiga, säkra och kostnadseffektiva tjänster för utgivare av finansiella instrument, banker och fondkommissionärer. Tjänsterna innefattar utgivning och administration av finansiella instrument, avveckling av transaktioner med aktier, räntebärande värdepapper samt att vi för aktie- och skuldböcker åt över 1 500 emittenter.

Man erbjuder även en palett av bolagsstämmorelaterade tjänster. Euroclear Sweden ingår i Euroclear Group som är världens största leverantör av tjänster för inrikes och gränsöverskridande transaktioner av obligationer, aktier, derivat och fonder. Euroclear Group är användarägt och omfattar Euroclear Bank, baserad i Bryssel, liksom Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Netherlands, Euroclear Sweden och Euroclear UK & Ireland. Euroclear äger också EMXCo, Storbritanniens ledande leverantör av fondorderförmedling. Företaget sitter i nya lokaler i Stockholm Waterfront Building bredvid Stockholm Centralstation och är ca 75 medarbetare.
Euroclear erbjuder ett spännande arbete tillsammans med erfarna och trevliga kollegor. Teamet Settlement & Asset Services har mycket kontakt med olika aktörer inom finansbranschen som gör att du får ett stort nätverk av kontakter hos banker och fondkommissionärer.


Om Amendo
Amendo är en av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Borås och Skellefteå. Följ oss gärna på LinkedIn!

Frågor och kontakt
På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter är det som tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Du är välkommen att ansöka omgående då vi träffar lämpliga kandidater löpande. För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Erica Gjälby.

I denna rekrytering har Euroclear valt att samarbeta med Amendo och undanber sig alla samtal och överlåter all kontakt till Erica Gjälby

Om oss på Amendo

Mycket har hänt sedan vi 2001 drog igång vår verksamhet. Med unik branschkunskap inom ekonomi, bank, finans och försäkring tillsammans med vår vana av rekrytering är vi i dag ett av landets ledande konsult- och rekryteringsföretag. Det är vi stolta över, men aldrig nöjda med. Att hela tiden bli bättre driver oss framåt.

Vår vision är att vara Nordens största nischade konsult- och rekryteringsföretag för specialistkompetens inom ekonomi, bank, finans och försäkring.

Nischen gör oss till experter

Att behålla vår nisch är viktigt för oss eftersom det är där vi är experter. Därför har vi valt att gräva där vi står istället för att bredda verksamheten. Med det i åtanke har vi utvecklat konsult- och rekryteringslösningar på alla nivåer, från studenter och unga talanger till seniora chefer och specialister.

Vi har verksamhet i hela Sverige med kontor i Stockholm, Sundsvall, Göteborg, Borås och Skellefteå och fortsätter ständigt att växa. Det är en spännande resa!

www.amendo.se
Contact Amendo
 • Stockholm
  Humlegårdsgatan 17
  114 46 Stockholm
  Tel: 08-545 880 55

  Skellefteå
  Kanalgatan 77
  931 78 Skellefteå
  Tel: 070-391 74 34
  skelleftea@amendo.se
 • Sundsvall
  Sjögatan 13
  852 34 Sundsvall
  Tel: 070-299 95 65

  Borås
  Katrinedalsgatan 13A
  504 51 Borås
  Tel: 031-16 81 13
  boras@amendo.se
 • Göteborg
  Östra Larmgatan 13
  411 07 Göteborg
  Tel: 031-16 81 13