|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Redovisningsekonom / senior ac...

 
 
 
banner

Redovisningsekonom / senior accountant / SAP

Detta är tjänsten för dig som talar flytande finska och har 3-5 års kvalificerad redovisningserfarenhet från en större komplex organisation. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla Sveriges mest framgångsrika Shared Service Center.

Om företaget

Företaget hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Deras ambition är att vara ledande på alla sina marknader, vilket ger den bästa kundupplevelsen, hög kvalitet i näten och en kostnadseffektiv verksamhet. Den digitala resan har bara börjat, och här erbjuds du en unik möjlighet att få vara med och påverka på riktigt.

Shared Service Centret stödjer den svenska, finska, norska och danska organisationen med redovisning, rapportering, transaktionsorienterade uppgifter och administration. De är organiserade i funktioner och som redovisningsekonom tillhör du Operative Financial Control. Ni ansvarar tillsammans för anläggningsredovisning, löpande redovisning, bokslut och rapportering för de nordiska bolagen. För bästa förutsättningar tillhandahåller du högkvalitativa finansiella tjänster och får möjligheten att driva förändring- och förbättringsprojekt.

Arbetsuppgifter

Som senior redovisningsekonom ansvarar du för det övergripande redovisningsarbetet mot den finska verksamheten. I detta arbete ingår att säkerställa att såväl skatteregler som intern redovisningspolicy följs. Du gör avstämning av balans- och resultaträkning på månatlig basis samt sköter kvartalsstängning och är delaktig i arbetet vid årsbokslut och årsredovisning.

Detta är en konsultroll som löper tillsvidare.

Formella krav

• 3-5 års kvalificerad redovisningserfarenhet, gärna från någon av de större revisionsbyråerna alternativt en större komplex organisation
• Akademisk examen inom ekonomi alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Mycket god affärsystemsvana från något av de större systemen så som SAP, Oracle eller Agresso
• Meriterande med erfarenhet av Cognos eller motsvarande koncernredovisningssystem
• Meriterande om du arbetat med redovisning för nordiska bolag
• Goda kunskaper i IFRS och svenska redovisnings- och skatteregler
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
• Meriterande om du är finsktalande

Som person har du god verksamhetsförståelse och är proaktiv i ditt sätt att arbeta. Du är duktig på att bygga relationer och starka samarbeten. I din roll värdesätter du tydlig kommunikation, är van att handskas med kontaktpersoner både internt och externt. Där till vågar du ifrågasätta siffror samt har förmågan att ta beslut. Du drivs av att leverera resultat, har ett stort intresse för redovisningsfrågor och är duktig på att hantera uppkomna situationer på ett konstruktivt sätt. För att trivas ser vi det som avgörande att du har en nyfiken approach, är lösningsorienterad samt ser positivt på förändrings- och förbättringsarbeten.

Övrig information

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Omgående
Plats: Solna
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Anställningsform: Konsult, tillsvidare

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisning, redovisningsekonom, finska, finsktalande, SAP, ekonomi, ekonom, ekonom, accountant, senior accountant, IFRS

Ansök härTillbaka