|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Projektledare

Spara företag som favoritSparat företagSpara jobbMejla jobbAlla Riksidrottsförbundet-jobb  Dela jobbRapportera denna annons

Projektledare

Har du passion för teknisk utveckling, är bra på att omsätta krav till funktioner/applikationer och gillar digitala frågor högt som lågt? Då kan du vara vår nya Projektledare.

Det här är vi
Vår plattform IdrottOnline består av ett antal applikationer vars mål är att underlätta administration inom idrottsrörelsen. Vi jobbar i en hög förändringstakt med ca 18–20 releaser per år och vi jobbar i absolut framkant med teknik från Microsoft. Vi har kommit långt inom området DevOps och vi är lättrörliga. Vi jobbar nära våra utvecklingsteam och testteam även om dom är placerade i flera olika länder. All kommunikation i projekten sker på engelska.  Vi driver både mindre och större nyutveckling- och förändringsprojekt. 

Arbetsbeskrivning
Som Projektledare har du ett huvudansvar att omsätta krav, förväntningar och behov till systemfunktioner i våra utvecklingsprojekt. Genom att definiera, organisera och leda utvecklingsprojekten är du den som driver arbetat framåt. Med hjälp av analyser, prioriteringar, verksamhetsprocesser-/regler omsätter du krav till funktioner och system i vår plattform IdrottOnline men även inom vår Digitala Arbetsplats med Office 365. Projekten ska drivas från början till slut och berör allt från arbete med att agera beställare, kvalitetssäkra våra lösningar, uppdatera relevant dokumentation till framtagning av information till support och användare. Vidare ger du stöd till drift-, support och utvecklingsteam.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområde:

  • Utveckla detaljerade projektplaner och överse processer
  • Projektleda från start till leverans utifrån fastställd ram och budget
  • Samarbeta med interna teams/funktioner kring design, utveckling och implementering av digitala projekt
  • Utveckla stöddokument för projektprocesser (innehållandes risk och kravspecifikationer)
  • Se till att projekt levereras utifrån tidsramar och i enlighet med den kvalitetsstandard som gäller med mera.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Att arbeta som projektledare inom området Digital utveckling på Riksidrottsförbundet innebär att du är en person som är van att hålla många bollar i luften och är en driven och erfaren projektledare. Du kan så mycket mer än projektledning; du är hemma i agila metoder, du kan omsätta verksamhetens krav till specifikationer i en testdriven utvecklingsprocess, du kan agera beställare, du kan leda workshops, du är kommunikativ och du är ett stöd till övriga team inom utveckling, arkitektur, systemförvaltning, drift och support.

Du är duktig på att leda och engagera andra människor och du kan höja blicken och se saker utifrån ett strategiskt perspektiv. Du är analytisk lagd och samtidigt lyhörd och nyfiken på trender och utveckling. Ofta gäller det att kunna prioritera och våga fatta beslut. 

Eftersom vi har en stark koppling mot idrottssverige ser vi gärna att du är intresserad av idrott- och föreningsverksamhet.

Du har en Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande. 
Du har minst 5 års erfarenhet av projektledning för IT-projekt.

Vi använder Microsoft Team Foundation Server (TFS) för all versionshantering av kod, testfall, releasehantering och för krav- och bugghantering. Erfarenhet av detta eller liknande verktyg är meriterande.

Fakta om tjänsten
Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna kansli sitter tillsammans i nya och fina lokaler i ”Idrottens hus” i Skanstull, i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 mån provanställning där helgarbete samt resor förekommer i tjänsten. Start önskas så snart som möjligt efter överenskommelse.

Information och ansökan
Välkommen med din ansökan, urval kommer ske löpande där sista ansökningsdag är 2017-04-02.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Larsson, Chef Service och Digital Utveckling tfn. 08-699 62 34 alt. Joy Ekengren, projektledare tfn 08-699 61 57. Facklig kontaktperson är Kristiina Sagbrant (Unionen), tfn 08-699 62 10, Ulla Persson (Akademikerna), tfn 08-699 61 61

Published using Workbuster rekryteringsverktyg.