|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Group Financial Controller til...

 
 
 
Meritmind AB

Group Financial Controller till Ratos, Stockholm

Ratos

Till investeringsbolaget Ratos söker vi nu en Group Financial Controller. Som en del av koncernredovisningsgruppen kommer du att arbeta med inrapportering från dotterbolag, analys, konsolidering, bokslutsarbete samt internrapportering. I rollen som Group Financial Controller ingår också att medverka i utvecklingen av koncernrapporteringssystemet och effektivisera rapporteringen. Som Group Financial Controller kommer du att rapportera till företagets ekonomichef och har ett tätt samarbete med övriga medarbetare på Ratos ekonomiavdelning. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Diverse systemrelaterade projekt, främst konsolideringssystemet Aaro
 • Koncern- och bolagsredovisning
 • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
 • Kontakt med Ratos dotterbolag
 • Delaktig i Ratos månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Utbildning av dotterbolag och investeringsorganisationen i systemrelaterade frågor
 • Moms- och skattefrågor
 • Administration av Ratos försäkringar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom med minst 3–5 års relevant arbetslivserfarenhet. Idag är du troligen revisor eller auktoriserad revisor på någon av de större byråerna eller arbetar med koncernredovisning på ett större bolag. Du kan även arbeta med kvalificerad redovisning då gärna rapporterande till en koncernmoder med IFRS som regelverk. En välutvecklad förståelse för IT och processer samt system är av värde. Kunskaper i konsolideringssystemet Aaro är meriterande och vi förutsätter en god Excelnivå. Engelska behärskar du i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Group Financial Controller är du prestigelös och kan ta dig an olika typer av arbetsuppgifter inom Ratos ekonomiavdelning med engagemang och nyfikenhet. Du är självgående i ditt arbete och tycker om att planera din egen arbetsdag. Du är trygg i dig själv och tar gärna på dig nya utmaningar som du inte tidigare har erfarenhet ifrån. För att trivas i rollen bör du uppskatta en entreprenörskultur samarbete och kan behålla lugnet när tempot ökar.

Placeringsort: Stockholm

Ratos erbjuder
Ratos är ett bolag under utveckling och erbjuder stimulerande miljö i ett börsnoterat investeringsbolag i lokaler centralt i Stockholm. Ratos arbete är baserat på sina grundvärderingar: ”Vi ska vara entreprenöriella, engagerade och ansvarsfulla. Genom god affärsetik säkerställer vi att de vi gör affärer med kan lita på oss, vill välja oss och återkomma. Dessa värderingar utgör grunden för hur vi arbetar och interagerar med varandra och med våra intressenter”.

Om Ratos
Ratos är ett investeringsbolag som äger och utvecklar onoterade medelstora företag i Norden. Målet är att som aktiva ägare bidra till långsiktig och hållbar företagsutveckling i bolagen samt att genomföra värdeskapande transaktioner. Ratos portfölj består av 14 nordiska medelstora bolag där största branscher sett till omsättning är Bygg, Industri och Konsumentvaror/Handel. Ratos är noterat på Nasdaq Stockholm och har totalt cirka 13 400 medarbetare.


I denna rekryteringsprocess samarbetar Ratos med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070–9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober 2017. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!


Sökord: Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accountant, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist
Meritmind AB
print
 • share
Publicerad 2017-10-12
Ansök här
About Meritmind AB
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med projekt, interimstjänster samt rekrytering inom ekonomiområdet. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och består idag av ca 200 medarbetare.
Meritmind AB
Stockholm
Vasagatan 12
111 20 Stockholm
Telefon: 08-616 99 60

Göteborg
Kronhusgatan 11
411 05 Göteborg
Telefon: 031-383 55 00

Malmö
Skeppsbron 13B
211 20 Malmö
Telefon: 040-615 65 70

Västerås
Hamngränd 6
721 30 Västerås
Telefon: 021-471 20 00

Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Telefon: 013-470 98 00
Meritmind AB rightbottom