|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Head och Development

Collector Bank är en innovativ utmanare och tillväxtraket. I motsats till traditionella banker, finansbolag och advokatbyråer är vi inte rädda för att pröva nya grepp. Tvärtom är det en av våra drivkrafter.

Head och Development

Användandet av finansiella tjänster i mobilen ökar lavinartat och team Mobile växer kraftigt på Collector. Nu söker vi en utvecklingschef som har ett stort intresse i att vara med och utveckla framtidens bankupplevelse i mobilen och som vill vara med och driva den tekniska utvecklingen för team Mobile framåt.

Apputvecklingen på Collector drivs idag av 8 engagerade apputvecklare för iOS och Android. Målet är att öka vår apputvecklingskapacitet och planen framåt är att ha apputvecklare i flera utvecklingsteam.

Just nu är vi mitt i produktionen av vår kommande nya bankapp där vår utgångspunkt, precis som med Collector Banks övergripande vision, är att utmana och utveckla branschen.

Vi står också inför en omställning av hela bank- och finansbranschen i och med nya direktiv (PSD2). Detta skapar stora spännande utmaningar framöver, men också fantastiskt möjligheter – där du som Head of Development kommer ha stort ansvar i att driva denna förändring.

OM TJÄNSTEN

Som Head of Development för team Mobile agerar du som strateg och tekniskt stöd för att produktutvecklingen ska gå framåt. Det är också ditt ansvar att se till att vi ligger i framkant både tekniskt och funktionellt. Tjänsten omfattar ansvar för personal med kontinuerliga utvecklingssamtal och lönesamtal. I din roll ingår också ett affärs- och resultatansvar. Du rapporterar till CIO.

För att lyckas i rollen som Head of Development tror vi att det är viktigt att du har en utvecklarbakgrund och en god förståelse för applikationsarkitektur, plattformskapacitet och utvecklingsramverk för mobila enheter. Du bör också ha tidigare erfarenhet av att leda agil utveckling och en passion för CI/CD och TDD då detta genomsyrar vårt arbetssätt.

ANSVARSOMRÅDEN

 • Du ansvarar för att skapa förutsättningar för en produktiv arbetsmiljö.
 • Du bidrar till en stimulerande och utmanande arbetsmiljö för utvecklingsteamen där agil utveckling, ny teknik, och självorganisation är några av de viktigaste ledorden.
 • Du organiserar och leder arbetet tillsammans med utvecklingsteamen.
 • Du ansvarar för att teamen levererar och att leveranserna håller hög kvalitet. 
 • Du ser till att arbetsprocesser förbättras löpande och ansvarar för att minska ledtider från start till produktion och bidrar därför med kontinuerlig input till teamen för att förbättra och optimera arbetsprocesser och flöden.
 • Du visualiserar flöden och blottlägger problem och flaskhalsar.
 • Du effektiviserar användandet av resurser mellan olika affärsdomäner.
 • Du ger kontinuerlig återkoppling till de anställda genom individuella samtal och i grupp.
 • Du ansvarar för att skapa väl fungerande och självorganiserande utvecklingsteam.
 • Du bidrar till rekrytering av ny personal för att möta upp behoven från verksamheten.


Har du mångårig erfarenhet av apputveckling, är van vid att leda agil utveckling och trivs i en dynamisk vardag – då vill vi gärna lära känna Dig!

VARFÖR COLLECTOR BANK?

De senaste fem åren har Collector Bank vuxit från fem till närmare 150 personer på vår IT-avdelning. Gemenskap, innovation och den senaste tekniken är saker som kännetecknar oss. Här får du chansen att tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor arbeta i ett team med hög teknisk höjd och stort fokus på testdriven utveckling.

Att medarbetarna trivs på Collector är mycket på grund av den valfrihet och ansvar som teamen har. Utlopp för idéer och möjlighet att påverka sitt arbete är saker som kännetecknar utvecklingsmiljön. För oss är det självklart att varje individs utveckling värdesätts högt vilket innebär ett stort fokus på kompetensutveckling.

Dessutom jobbar vi på Sveriges snyggaste kontor i centrala Göteborg!

INTRESSERAD?

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Josefine Westlander på josefine.westlander@collectorbank.se eller 0737-120601.

Översikt
 • PLACERING
  Göteborg 41109
 • BRANSCH
  Ej specificerat/Övrigt
 • ANSTÄLLNINGSFORM
  Heltid Tillsvidare
OM COLLECTOR BANK
Collector är en nischbank som erbjuder nytänkande finanslösningar för privat- och företagskunder. Innovation är en av våra största drivkrafter. Med snabbhet, flexibilitet och teknik i fokus anpassar vi tjänster och utvecklar nya lösningar utifrån våra kunders behov. Verksamheten omfattar privatlån, kreditkort, betallösningar för e-handel och detaljistkedjor, factoring, företagskrediter, fastighetslån, kredithantering och inlåning. Vår starka företagskultur, präglad av entreprenörskap, engagemang och etik har bidragit till obruten organisk tillväxt i 16 år. Sedan starten 1999 har vi utmanat och utvecklat branschen i Norden.