|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Software Asset Manager

 
 
 
Om jobbet
Titel: Software Asset Manager
Verksamhetsområde: IT
Stad: Södertälje
Sista sökdatum: 2017-05-28
Jobb Id: 20172215
 
Om Scania IT
Scania IT servar Scaniakoncernen med systemutveckling, IT-drift och infrastruktur. Vårt uppdrag är att förse Scanias globala affärsverksamhet med innovativa och robusta IT-lösningar. Scania IT har ca 900 anställda och finns representerat i Sverige, Holland, Frankrike, Belgien, Latinamerika och Indien.

www.scania.com/karriar
 

Software Asset Manager print Skriv ut
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar – att vara en tjänsteleverantör. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär. IT Vendor Management Office ansvarar för att stötta och driva förändringsresan för företaget inom områdena Software Asset Management och Contract Management. Vi är ett team med hög kompetens, stort engagemang och mycket arbetsglädje.


Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för att på ett strukturerat sätt, optimera Scanias licensanvändande. Det innebär bl. a att säkerställa att vi är rätt licensierade och med det menar vi att vi har rätt antal licenser utifrån kundernas behov och att vi ser till att licenserna hanteras på ett kostnadseffektivt och legalt sätt.
 
Som Software Asset Manager kommer du ha många kontaktytor inom Scania gruppen, såsom inköp, tjänsteansvariga och vår ägare Volkswagen för att hantera det licensområde du ansvarar för samt för att tillsammans förbättra processer och rutiner.
 
Din profil
Vi söker dig som har: 
  • Erfarenhet från avtals- och licenshantering
  • Erfarenhet av budget/prognos inom större företag
  • Erfarenhet av SAM-verktyg
  • Förståelse av Cloud tjänster
  • Noggrann och analytiskt tänkande
  • Engagemang och driv att förenkla & förbättra
  • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet 
Att arbeta i agilt team, men även självständigt när så krävs är naturligt för dig. Du är strukturerad, självgående, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
Ytterligare information
Kontakta Sara Hesselgren (Rekryteringscenter), 08-553 519 33 eller Magnus Lännholm (Gruppchef), 08-553 834 06.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval sker löpande under ansökningstiden.

 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172215 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.