|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Lösningsarkitekt till området ...

Din karriärpartner inom IT

Lösningsarkitekt till området Digitala Kanaler, Företag & Rådgivare


Vill du vara med och driva långsiktigt förändringsarbete i en strategisk roll som lösningsarkitekt/mjukvaruarkitekt inom ett område där det händer mycket?


Om tjänsten och ansvarsområdet


Inom området Digitala kanaler, Företag och Rådgivare ingår ett antal affärskritiska applikationer för Företagskunder, Försäkringshandläggare, Rådgivare och Offert.


I rollen som lösningsarkitekt/mjukvaruarkitekt ansvarar du för lösningsarkitekturen inom den applikationsportfölj som stöder handläggarnas arbete. Du är samtidigt ansvarig för mjukvaruarkitekturen och är med och startar upp nya projekt, sätter riktlinjer etc. och finns med som stöd i utvecklingsprojekten.


Portföljen består idag av en mängd olika system och ditt fokus kommer vara system för handläggning av försäkringar. Du kommer samarbeta med verksamheten, utvecklingsteamen och övriga arkitekter.


Som lösningsarkitekt/mjukvaruarkitekt är du ansvarig för att realisera den långsiktiga planen och du kommer att arbeta med: • Strategi och styrning - Övergripande ansvar för lösningsarkitekturen inom applikationsområdet.

 • Förstudier - Arbete med kravfångst, process- och informationsmodellering.

 • Implementation – Ansvara för lösning och designa samt initialt agera ”technical lead” för nya projekt. Din profil


Vi söker dig som både har en strategisk höjd i det du gör samtidigt som du fortfarande bottnar i utvecklarens/mjukvaruarkitektens område.


Vi söker dig som har • Gedigen bakgrund som utvecklare/arkitekt inom .Net och som fortfarande är kodnära

 • Erfarenhet av lösningsarkitektur

 • Relevant akademisk examen

 • Svenska och engelska i tal och skrift


Det är meriterande om du har erfarenhet från bank/finans och även kunskap om CRM-standardsystem.


Personliga egenskaper


Du har ledaregenskaper och kan entusiasmera och kommunicera din vision på ett tydligt sätt. Du kan bibringa andra ditt kunnande och mentorera utvecklingsteamen.
Du gillar att samarbeta med både verksamheten och IT-organisationen och har ett driv och en nyfikenhet.


Skandia har en långsiktig plan för applikationsområdet som handlar om att byta ut och modernisera området. Rollen passar för dig som gillar att vara med och påverka och driva förändringsarbetet.Din ansökanI denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Du söker enklast tjänsten via ansökningsknappen i annonsen. På någon minut bifogar du enkelt din CV.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Grevillius maria.grevillius@bhill.se 072-727 62 94. Varmt välkommen med din ansökan!


Varför Skandia?


Det är din kunskap, din förmåga och ditt engagemang som får Skandia att växa. För att vi ska kunna skapa lönsamhet och effektivitet, behöver vi som arbetar i Skandia inte bara vara anställda utan även ha balans i livet. Som anställd på Skandia får du mycket mer än lön för ditt arbete och engagemang, t ex ett stort antal förmåner som kan ge dig förbättrad ekonomi på sikt och som berikar ditt liv och välbefinnande. På Skandia arbetar vi med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta. Vi har bland annat finansierat en klinik för avancerad cancervård samt investerat i vindkraft. Dessutom gav vårt arbete med att minska ohälsa plats 20 på Fortune´s lista över bolag som förändrar världen, detta som enda svenska bolag. Läs mer om oss på www.skandia.se

Översikt
 • CompanySkandia AB
 • LocationStockholm, STHM
 • Job TypeHeltid
 • Job CategoryData/IT
 • BranschFörsäkring
 • Referensnrboxhill280
About BG

Våra erbjudanden

Drömjobbet är olika för olika personer. Vi på Boxhill drivs av att se varje individs unika potential och vi månar om att ditt nästa karriärsteg blir lyckat. Vi har lång erfarenhet av att rekrytera chefer och specialister till attraktiva arbetsgivare i det svenska näringslivet och inom offentlig sektor. Givetvis ska du uppleva kontakten med oss som professionell, personlig och givande.