|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Laboratorieingenjör

Laboratorieingenjör

Logo


Vår kommun är expansiv med strax över 26.700 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Service- och teknikförvaltningen består av sex stycken avdelningar och har cirka 250 medarbetare. Medarbetarna arbetar med förvaltning och utveckling av kommunens fastigheter, gator, parker, vatten, avlopp och avfall, men även måltidsservice och lokalvård.

Avdelningen för VA-avfall ansvarar för omhändertagandet av avfall samt driften av Mjölbys VA-anläggningar. Avdelningen för vatten och avlopp ser till att producera och leverera rent dricksvatten av god kvalité till kommunens invånare samt tar hand om och renar avloppsvattnet i kommunen. Verksamheten omfattas av 5 vattenverk, 4 avloppsreningsverk,
60 pump- och tryckstegringsstationer, 14 LTA-anläggningar, 3 högreservoarer samt cirka 62 mil ledningsnät. Avdelningen består av 13 medarbetare som är stationerade på Mjölkulla avloppsreningsverk.

ARBETSUPPGIFTER

Som laboratorieingenjör är du kvalitetsansvarig för vårt laboratorium på reningsverket Mjölkulla. På laboratoriet arbetar du självständigt med att utföra utsläppskontroll av avloppsvatten från kommunens avloppsreningsverk, driftkontroll av kemiska dricksvattenanalyser samt kalibreringar av onlinemätare på avloppsverket.

I rollen ingår att planera provtagningsprojekt i samarbete med processingenjör och miljöutredare, planera provtagningar efter kontrollprogram, sammanställa analysresultat samt vara behjälplig vid utvärdering av analysresultat.
Vårt kvalitetsarbete följer SS EN ISO/IEC 17025.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå med inriktning kemi, mikrobiologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god datavana, särskilt i Excel. Då provtagningar även sker i fält, krävs B-körkort för tjänsten. Erfarenhet av arbete i laboratorium är meriterande.

Som person tar du ansvar för och strukturerar dina arbetsuppgifter, är inte rädd för att ta initiativ och drivs av att slutföra det du tar dig an med hög kvalité. Du har även förmåga och vilja att hjälpa andra och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare du ska kunna jobba såväl självständigt som i samarbete med andra samt kan uttrycka dig på svenska, i så väl tal som skrift. Vi ser även gärna att du har goda kunskaper i engelska.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-05-17
Referensnummer: 546/2017
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit




ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 1




KONTAKTPERSONER

Ingvar Andersson
Driftchef VA
0142-85016
ingvar.andersson@mjolby.se

Jessica Johansson (facklig)
Sveriges Ingenjörer
0142-857 48


Bo Hallberg (facklig)
Vision
0142-85130
bo.hallberg@mjolby.se


ÖVRIGT

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

www.mjolby.se



Översikt

 • Företag:
  Mjölby kommun, Service- och teknikförvaltningen
 • Placering:
  Mjölby, ÖST
 • Anställningsform:
  Heltid
  Tillsvidare
 • Kategori:
  Teknik/Ingenjörstjänster
 • Yrkesroller:
  Mekanik
 • Karriärnivå:
  Ingångsnivå
 • Bransch:
  Stat och kommun
 • Referensnr:
  4FE26D68-C872-429F-AD1B-7631585312B0