|

Ta emot liknande jobb via mejl för

FMV söker Produktledare vapeni...

Översikt

Placering

STHM

Bransch

Stat och kommun

Anställningsform

Heltid

Karriärnivå

Erfaren (mer än 2 års erfarenhet)

Om Försvarets materielverk

Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster.

Målet är effektiv försvarslogistik – när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se

    Dela det här jobbet

  • Email to a friend
  • Share

FMV söker Produktledare vapenintegration ytfartyg

Jobbeskrivning

Är du en individ med helhetssyn som vill arbeta med svenska marinens fartyg? Är du beredd att anta tekniskt och kommersiellt komplexa utmaningar? Då är du personen vi söker!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Anskaffning och Logistik Marinmateriel har ansvar för anskaffning, leverans och vidmakthållande av produkter inom det maritima området, i första hand åt Försvarsmakten. Anskaffning och Logistik Marinmateriel består av cirka 230 medarbetare fördelade på tre enheter i Stockholm, Berga/Muskö och Karlskrona. Tjänsten är placerad på TrV Stockholm. Även Karlskrona som tjänstgöringsort kan disskuteras

Ditt arbete som produktledare
Marinens fartyg är komplexa system och utvecklingen ställer stora krav på nära samverkan mellan alla ingående aktörer.

Som produktledare vapensystemsintegration kommer du att ha ansvar för den tekniska samordningen mellan plattformar och integrationsprodukter i form av vapensystem. Ansvararet omfattar hela livscykelperspektivet från införande via vidmakthållande till avveckling. Det innebär konfigurationsledning, teknisk systemplanering och granskning av nya systemlösningar i samband med moderniseringar och underhåll.  Arbetet utgör grunden för att FMV ska kunna ta tekniskt designansvar. 

Arbetsuppgifterna är varierande med stor möjlighet till egna initiativ och personlig utveckling. Du kommer att ha nära kontakt med såväl Försvarsmakten som industrin. Projektledning ingår också som en del av arbetet.

Våra förväntningar på dig
Du har erfarenhet av systemarbete och kravhantering i komplexa tekniska system.

Du har akademisk utbildning med teknisk inriktning, officersutbildning, annan för området relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har erfarenhet av projektarbete och kunskap om fartygsystem och/eller marina vapensystem.

Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med skeppsbyggnad RMS, SOLAS och/eller andra relevanta regelverk. Vi ser gärna att du har arbetat med verifiering och validering gärna inom Försvarsmakten eller annan organisation som arbetar med fartygsystem. Det är också en fördel om du har kunskap om riskhantering och systemsäkerhet.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du har god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och skapar relationer på ett lyhört och smidigt sätt. Du är initiativtagande person som tar tag i uppgifter, analyserar och bryter ner problem för att nå resultat.   

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Marcus Kylén (SACO), Åke Bergvik (OFR/S), Göran Karlström (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Joakim Sundeman på telefon 08-782 55 72.

Sista ansökningsdag är 2017-05-07. 

 
FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se