|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Ekonom till Gislaveds kommun

 
 
 

Ekonom till Gislaveds kommun

Nu söker Dfind Finance en ekonom till ekonomienheten på Gislaveds kommun. Ekonomienheten arbetar med att ge stöd till förvaltningar och dess chefer, förtroendevalda, verksamhet och ekonomichef/biträdande kommundirektör. Tjänsten är placerad hos ekonomichef/biträdande kommundirektör.

Som ekonom arbetar du med att sprida kunskap om ekonomin och dess spelregler till såväl förtroendemän som verksamhet. På uppdrag kan du företräda förvaltning i nämnd kring ekonomifrågor, samt ingå i förvaltningars ledningsgrupper. Vidare ger du stöd och ekonomisk kompetens åt förvaltningsledningar och chefer så de kan driva sin verksamhet utifrån måluppdrag och krav. I planering och uppföljning förväntas du ta initiativ och ge stöd så att verksamheterna kan belysa och redovisa de förändringar som krävs. I arbetet ingår också att arbeta med

  • budget, uppföljning och prognoser
  • chefsstöd
  • delårsbokslut
  • ekonomiska utredningar och analyser
Du kommer även arbeta med att informera och utbilda inom ekonomiområdet, utveckla den ekonomiska styrningen samt ta fram ekonomiadministrativa system och rutiner.

Uppdragsgivare: Dfind Finance

Ort: Gislaved

Omfattning: Heltid, konsultuppdrag initialt 10 månader

Sista ansökningsdag: Tillträde snarast, efter överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Elin Lindén, 0725 00 28 38

Kvalifikationer:
Du har lämplig akademisk utbildning om minst 3 år inom ekonomi eller vad som bedöms likvärdigt. Vidare vill vi att du har:

  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • mycket goda kunskaper inom Excel
  • god kunskap om kommunal organisation och offentlig verksamhet samt erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.
För att lyckas i denna roll krävs det att du har god samarbetsförmåga och kan anpassa dig till olika situationer. Du är analytisk och resultatinriktad samt gillar att driva frågor. Du initierar, planerar och genomför analyser självständigt samt har ett drivande och coachande sätt i stödet till chefer i planering- och uppföljning. Vidare är du engagerad och kan på ett pedagogiskt sätt relatera ekonomisk information till verksamhetsstyrning. Du har en förmåga att sätta sig in i verksamheternas förutsättningar och de utmaningar som verksamheterna står inför och utifrån detta bidra med ett ekonomiperspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Gislaveds kommun/arbetsplatsen
Tjänsten är placerade vid kommunstyrelseförvaltningen och ekonomiavdelningen, som är en av fyra avdelningar. Ny organisation med fyra avdelningar har trätt ikraft fr.o.m. den 1 januari 2017.

Ekonomiavdelningen är en stödfunktion och har som uppdrag att stödja chefer och verksamheter så att de kan driva utveckling och ta sitt ansvar. Funktioner och kompetensområden inom avdelningen är, ekonomer, ekonomiassistenter, budgetstrateg, upphandlare, redovisningschef, upphandlingschef och systemförvaltare.

I Gislaveds kommun vill vi tänka nytt och göra det utifrån dem vi är till för, våra kommuninvånare. Vill du vara med oss på vår utvecklingsresa för att möta framtidens möjligheter och krav i en organisation som kännetecknas av transparens/öppenhet, fokus på dem vi är till för, effektivitet, rättssäkerhet och ett gott bemötande ska du söka tjänsten som ekonom eller redovisningsekonom.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag som erbjuder en omväxlande karriär som konsult inom ekonomi, finans och lön. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Som konsult hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar och seminarium via några av de största revisionsbyråerna, nätbaserade utbildningar samt föreläsningar och konsultträffar. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som konsult.

Om Dfind Finance
Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat på ekonomi, finans och lön. Vår ambition är enkel — vi ska identifiera och attrahera de allra bästa ekonomerna på marknaden och överträffa våra kunders och kandidaters förväntningar.