|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Drifttekniker

Header

  Kort om Riksbyggen:

  Antal anställda

  Ca 2 400.

  Verksamhetsområden:

  Fastighetsförvaltning och bygg- verksamhet.

  Verksamhetsorter:

  Riksbyggen har verksamhet över hela Sverige på mer än 400 orter.

  Omsättning:

  Ca 7 miljarder kronor i Sverige.

  Anställdas utbildningsbakgrund:

  Främst fastighetsskötare, drifttekniker, byggnadsingenjörer, energiingenjörer, civilingenjörer och ekonomer.

  Drifttekniker

  Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!


  Riksbyggen satsar framåt och utvecklar hela tiden sin verksamhet för att på bästa sätt tillgodose våra kunders behov. Vi tar oss gärna an utmaningar och skapar nya och spännande energiprojekt. Som drifttekniker hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Arbetet är omväxlande och socialt, du arbetar självständigt med stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete.  Vi söker en engagerad, driven och serviceinriktad person som ska förstärka vår drift- och energiverksamhet.


  Vad ska du göra?


  Som drifttekniker arbetar du främst med att optimera fastigheternas tekniska system. Du kommer att arbeta både med bostäder och kommersiella fastigheter. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga reparationer och kontroller av fastigheternas värme-, ventilations- och elanläggningar. Även viss fastighetsskötsel kan förekomma. 


  Vidare ingår även:

  • Tillsyn och skötsel på plats av fastighetens tekniska system.

  • Utföra service på värme-, kyl, ventilations, samt styr- och reglersystem.

  • Analysera byggnadens energianvändning, vatten, el och inköpt värme.

  • Hantera periodiskt serviceschema.

  • Hantera sprinkler och brandlarmssystem (anläggningsskötare).

  • Utföra luft-, temperatur och elmätningar hos våra kunder. 
  Som drifttekniker kommer du att ha mycket kontakter med kunder, entreprenörer och övriga kollegor som arbetar med kunden. Det ingår därmed i rollen att skapa goda kundrelationer i syfte att säkra affärsmässigheten.


  Vem är du?


  Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. En bred fastighetsteknisk kompetens genom relevant arbetslivserfarenhet från värme- och ventilationssystem, styr- och reglerteknik är en förutsättning för arbetet. 


  Då arbetet innebär mycket kundkontakter krävs att du har god social kompetens samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en god förmåga att se och möta kunders behov, interna såväl som externa. Att agera professionellt och kundorienterat är avgörande för denna tjänst. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 


  Du är miljö- och kvalitetsmedveten samt har förmåga att lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt. Då datorn och smartphone är ett naturligt inslag i arbetet för alla Riksbygganställda, ser vi att du är van via att hantera dator och telefon i jobbet. 


  Tjänsten kräver B-körkort.


  Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten.


  Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.


  Om du har några frågor kring tjänsten kontakta Ronald Nordqvist på telefon 036-10 84 29 eller via epost: ronald.nordqvist@riksbyggen.se


  Din ansökan skickar du in till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär senast den 31 oktober.