|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Behandlare / socionom till Min...

Spara företag som favoritSparat företagSpara jobbMejla jobbAlla Sollentuna Kommun-jobb  Dela jobbRapportera denna annons
Behandlare / socionom till MiniMaria/Sollentuna beroendemottagning jobb i Stockholm, Stockholms Län Sverige

Socialkontoret söker

Behandlare / socionom till MiniMaria/Sollentuna beroendemottagning

På socialkontorets avdelning för vuxna finns sex enheter, varav beroendemottagningen är en av utförarenheterna.

Om arbetsplatsen

Vi söker en behandlare till den kommunala delen av beroendemottagningen. På enheten arbetar fem behandlare, fyra boendestödjare, en gruppledare och en enhetschef. Mottagningen är samlokaliserad med beroendecentrum inom landstinget och vi arbetar i nära samverkan.

Mottagningen erbjuder öppenvård både till ungdomar och vuxna med beroende eller missbruksproblematik. Det kan handla om alkohol, droger och läkemedel. Enheten vänder sig även till anhöriga. Vi arbetar med öppna insatser och på uppdrag från socialkontoret.

MiniMaria erbjuder hjälp för ungdomar upp till 20 år och deras familjer med motivation och behandling till en förändrad livsstil.

Arbetsuppgifter

Som behandlare på MiniMaria arbetar du i team med sjuksköterska och behandlare. Du arbetar med alkohol- och drogbedömningar, motivationssamtal, återfallsprevention, föräldrastöd samt familj- och nätverkssamtal.

Dina kvalifikationer

  • Socionom eller likvärdig akademisk utbildning med erfarenhet av arbete med beroende- och missbruksbehandling med ungdomar och unga vuxna
  • Erfarenhet av familj- och nätverksarbete
  • God kunskap i MI och återfallsprevention
  • Grundutbildning i psykoterapi är meriterande
  • Erfarenhet av myndighetsutövning barn och unga är meriterande

Vi söker dig som tycker att det är spännande att vara med och utveckla en verksamhet. Du är flexibel och ser vikten av att samverka med andra yrkesgrupper inom både kommun och landsting.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade och utvecklingsinriktade medarbetare som har ett gott samarbete med landstinget och övriga enheter inom socialkontoret. Vi har ett tydligt fokus att utveckla det sociala behandlingsarbetet för våra målgrupper.

Handledning i behandlingsarbetet ingår.

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Läs mer om våra förmåner på länken:

https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobba-hos-oss/personalformaner/

Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Ingrid Norberg, Enhetschef
tfn: 08-579 226 64
Sista ansökningsdag:
2017-06-04
Företagets hemsida:
http://www.sollentuna.se
Skriv ut
Dela denna tjänst:

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 70 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter utvecklas. Välkommen till oss!