|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Behörig lärare i sydkurdiska (...

Vallentuna Kommun Header

Översikt

  • placering
    STHM
  • bransch
    Stat och kommun
  • anställningsform
    Deltid
Ansök härVallentuna

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har ca 32 000 invånare. I ett levande kulturlandskap erbjuder vi en attraktiv boende- och livsmiljö nära Stockholm, Arlanda och skärgården. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.
Vallentuna Kommun Careers

Behörig lärare i sydkurdiska (sorani)

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har ca 32 000 invånare. I ett levande kulturlandskap erbjuder vi en attraktiv boende- och livsmiljö nära Stockholm, Arlanda och skärgården. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN
I Vallentuna finns tio grundskolor, ett tjugotal förskolor/familjedaghem samt en gymnasieskola i kommunal regi. Resurscentrum är samordnare för barn i behov av särskilt stöd. Kostenheten ansvarar för skolrestaurangerna. Inom barn- och ungdomsförvaltningen arbetar ca 800 medarbetare och i vår verksamhet har vi ca 5 500 barn och elever.
Optimus
Optimus i Vallentuna ansvarar för modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål samt mottagandet och undervisningen av nyanlända elever. Idag har vi ca 340 elever i modersmålsundervisningen. I verksamheten är det ca 15 nyanlända elever. I den moderna språkforskningen hittar vi modeller för hur vi framgångsrikt ska arbeta med våra flerspråkiga elever och bidra till kommunens goda resultat. 
 
Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i arbetslag med modersmålslärare och undervisa modersmål enligt kursplan. Undervisningen i grundskola och gymnasium sker i grupp på anvisad skola. Vid behov har du också studiehandledning på modersmål med de elever som behöver det och då sker undervisning på modersmålet i skolämnen utifrån elevens individuella behov. Du är vid behov delaktig i den pedagogiska kartläggningen av nyanlända elever i samarbete med SVA-lärare och matematiklärare. Du samarbetar med mottagningsenhetens och förberedelseklassens lärare och elevernas hemskolor, är delaktig i utslussning med mera.
 
Din bakgrund
Vi söker dig som är behörig lärare och har sydkurdiska (sorani) som modersmål. Du behärskar det svenska språket såväl i tal som i skrift. Du har goda IT-kunskaper. Du arbetar lösningsinriktat, har god samarbetsförmåga och är strukturerad och flexibel. Du tar eget ansvar för ditt arbete och är väl orienterad i senaste tidens forskning inom ditt ämne. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid. Tillträde senast 2017-08-14. Vi tillämpar individuell lönesättning. Betyg lämnas vid eventuell intervju. Alla som anställs för arbete med barn och ungdomar ska lämna registerutdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.
 
Välkommen med din ansökan
Registrera din ansökan senast 2017-03-31 längst ned på sidan i vår annons på http://www.vallentuna.se, OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post.
 
Vill du veta mer om tjänsten
Kristin Aabel, verksamhetschef, telefon 08-587 857 99
 VALLENTUNA KOMMUN SOM ARBETSGIVARE
I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.
Vallentuna Kommun logo