|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Anhörigkonsulent

Anhörigkonsulent

Logo


Vår kommun är expansiv med strax över 26.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Omsorgs- och socialförvaltningen söker en driven och utvecklingsinriktad anhörigkonsulent.

Anhörigstöd är en verksamhet som vänder sig till personer som har anhöriga eller närstående med långvarig sjukdom, fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar eller missbruk-/beroendeproblematik. Anhörigkonsulentens ansvarsområde omfattas av Omsorgs- och socialförvaltningens verksamheter.


ARBETSUPPGIFTER

Uppdraget som anhörigkonsulent innebär att utveckla och kvalitéssäkra våra tjänster inom anhörigstöd så att de möter dagens behov utifrån gällande lagstiftning, men även till att kunna möta framtidens behov. Arbetet består i huvudsak av aktiviteter, både individuellt och i grupp, som ska leda till bättre livskvalitét för anhöriga och närstående. Exempel på aktiviteter som genomförs idag är rådgivning och vägledning, stödsamtal, temagrupper, uppsökande verksamhet, utbildningar och föreläsningar. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras i takt med att behov förändras och till följd av den utveckling som sker inom anhörigstödsarbetet.

I uppdraget ligger även att stödja andra verksamheter att utveckla sitt stöd till anhöriga och närstående. Där bland annat ett gott samarbete med föreningar, biståndshandläggare, enhetschefer inom förvaltningen samt med anhörigkonsulenter i länet är viktigt att värna om. Tjänsten kommer att omfattas av arbete med frivilligverksamhet.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har genomfört annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet från tidigare arbete som anhörigkonsulent eller innehar kunskap om och erfarenhet av att genomföra individuella stödsamtal, leda grupper och förmedla kunskap om anhörigas förhållanden på ett pedagogist sätt. Du bör även ha kunskap och erfarenhet kring olika funktionsnedsättningar såväl fysiska som psykiska och neuropsykiatriska.

Som person är du positiv och engagerad samt har en förmåga att se helheten och bygga förtroendefulla relationer. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, service och social kompetens. Du känner dig bekväm i att ha en framträdande roll när det krävs, exempelvis genom att hålla i utbildningar och informera om verksamheten i större sammanhang. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde 2017-03-01 eller enligt överenskommelse.
Urval till intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-01-20
Referensnummer: 504/2017
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit
ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 1


Arbetstid dagtid men viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

KONTAKTPERSONER

Caroline Strand
Omsorgschef
0142-85489
caroline.strand@mjolby.se

Göran Lidemalm (facklig)
Vision
0142-85224ÖVRIGT

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

www.mjolby.seÖversikt

 • Företag:
  Mjölby kommun, Omsorgs- och socialförvaltningen
 • Placering:
  Mjölby, ÖST 59580
 • Anställningsform:
  Heltid
  Tillsvidare
 • Kategori:
  Övrigt
 • Yrkesroller:
  Övrigt
 • Karriärnivå:
  Ingångsnivå
 • Bransch:
  Stat och kommun
 • Referensnr:
  E72703CE-6BFB-43AC-806D-A3C471318E14