|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Airec söker Area Manager - Air...


Utifrån sitt motto; “Innovative heat exchangers that make a difference” utvecklar, producerar och marknadsför Airec unika plattvärmeväxlare som minskar energiförbrukning och emissioner. Airec är ett ganska ungt företag som framgångsrikt lämnat ”start-up fasen” och står inför kraftiga tillväxtplaner de kommande åren.


Airec är ett starkt entreprenörsinriktat bolag med korta beslutsvägar och resursstark teknikorganisation. Bolaget har ett ambitiöst  innovationsfokus och är finansiellt välkonsoliderat med starka investerare som ägare, däribland Industrifonden.


Tjänsten som Area Manager triggar dig som med stort fokus, tålamod och teknisk kompetens vågar utmana invanda mönster och genom din goda förmåga att förmedla kundvärden har du även lätt att övertyga andra.


Ansvarsområden:  • Som Area Manager hos oss kommer du bedriva försäljning mot både nya och befintliga kunder i främst    Europa, bland annat inom DACH regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz). Dina kunder är primärt  OEM-bolag samt slutkunder där Airec kan erbjuda mycket stora kundvärden och oftast genomförs    utvecklingsprojekt tillsammans med kundens R&D-avdelning.

  • Starkt applikationsfokus mot småskalig kraft & värmeproduktions, kompressorer samt  värmepumpsindustrin.

  • En viktig del av tjänsten blir att bidra till en ökad kundbas genom dels nyförsäljning, dels utveckling av  den befintliga kundstocken.

  • Frekventa kundbesök och kundpresentationer blir en naturlig del av din vardag men även deltagande på  utställningar och mässor ingår i arbetsuppgifterna.

  • Då tjänsten är internationell bör du trivas och ha möjlighet att resa 50-70 dagar/år. Exakt fokus  geografiskt kommer diskuteras under rekryteringsprocessen.


 


Kvalifikationer:  • För att vara framgångsrik här krävs att du har en stark egen motor och en tydlig ambition att skapa goda  resultat. Du är affärsmässig och har en stor förståelse för de kundkrav som ställs i form av leverenskvalitet  och leveranssäkerhet. Du är tekniskt mycket kunnig vilket kommer krävas i dina kundkontakter och  sannolikt är du utbildad ingenjör eller har motsvarande kunskaper.

  • Du talar god engelska och med fördel även tyska och din bakgrund kan även innebära försäljningsarbete  av tekniska komponenter såsom värmeväxlare, ventiler, pumpar etc. mot globala OEM-företag.  Alternativt har du erfarenhet från någon del av Airecs kundsegment såsom kompressorer, värmepumpar,  småskalig energiproduktion m.m. Meriterande är erfarenhet från branschen eller närbesläktad bransch  samt av försäljningsarbete utanför Sverige.


Airec erbjuder:


Detta är en internationell och omväxlande tjänst i ett företag med korta beslutsvägar som befinner sig i stark tillväxtfas. Airec kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. Inom Airec finns intressanta vägar att gå vidare om man är rätt person framåt. Lägg här till kompetenta och engagerade kollegor samt marknadsmässigt ersättningspaket.


I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Magnus Säll. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus på telefon 0735-216582 eller via mail: magnus.sall@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och intervjuer sker löpande och vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Du ansöker via ”ansök här” knappen.


 Om Airec


Airec utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa värmeväxlare som gör skillnad. Fokus ligger på unika, kompakta och högeffektiva plattvärmeväxlare som är optimerade för applikationer där traditionella värmeväxlare inte fungerar och i stor utsträckning gäller detta i applikationer där man värmeväxlar gas mot vätska. Värmeväxlare har stor betydelse för våra kunders konkurrensförmåga genom att de levererar bättre prestanda och lägre energiförbrukning. De gör också miljön en stor tjänst. WWF Climate Solver har gett Airec högsta betyg för teknikens möjlighet att minska de globala koldioxidutsläppen. Airec grundades 2005 och har idag 16 anställda med huvudkontor i Malmö.