|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Vikarierande CFO till Clear Ch...

Vikarierande CFO till Clear Channel


Clear Channel Sverige är ett ledande medieföretag som har varit pionjärer inom utomhusreklam sedan 1879. Vi bidrar till att företag och organisationer kan växa och bli framgångsrika genom effektiv utomhusreklam. I takt med att våra medievanor ständigt förändras driver vi den enda stabila kanalen att möta nyfikna målgrupper med kraftfull kommunikation. Clear Channel Scandinavia har ca 200 medarbetare och en omsättning på ca 1,4 Mdr. Läs mer om företaget på www.clearchannel.se  


Då befintlig CFO ska gå på föräldraledighet, finns nu en möjlighet att gå in som tf CFO från slutet av februari 2018 till augusti 2019.  Du erbjuds en ansvarsfull roll där du ges möjligheten att utveckla, påverka och arbeta mycket med ledarskapsfrågor. Vill du arbeta i ett internationellt, säljdrivet och högpresterande bolag där en stor del av uppdraget är att fortsätta utveckla verksamheten och driva samordningen och kulturintegrationen i det skandinaviska finance teamet? Då kan rollen som CFO, definitivt vara något för dig!


Detta söker vi


Som CFO har du ett övergripande ansvar för Clear Channels skandinaviska finance funktion som ska leverera extern och intern rapportering. Ditt team är indelat i tre grupper; Financial Reporting and Control, Finance Operations och FP&A. Totalt är det 13 personer i teamet och du kommer att ha tre direktrapporterande.


Utöver att leda teamet kommer du som CFO även att leda diverse projekt såsom systemprojekt men även projekt kring rutiner och strukturer för uppföljning och analys. 


Som CFO företräder du givetvis finance-perspektivet i ledningsgruppen men du förväntas även ha en förståelse för helheten inom bolaget och bidra i frågor kring affären, ledarskap och kultur. Du rapporterar till VD och har en dotted-line till CFO i London.


Det är en strategisk roll men du kommer även vara operativ i frågor gällande bl a budget, prognos, sälj- och resultatanalyser. Eftersom rapporteringen till moderbolaget är detaljerad och omfattande, så förväntas även du ha koll på detaljerna kring bl a försäljning och lönsamhet.


Din profil


Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter en gedigen erfarenhet inom affärsnära controlling och har även arbetat som CFO. Du har stor erfarenhet av ledarskap, såväl formellt som i projekt. Att du har varit verksam i en internationell, snabbfotad och säljdriven miljö ser vi som avgörande för att du ska fungera i rollen som CFO på Clear Channel.


Du som person


I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid din personlighet. För att lyckas med din uppgift som CFO är det av största vikt att du är en självklar ledare, som stimuleras av att utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du har ett naturligt och tydligt driv framåt och har förmågan att se helheten och din roll gällande att bidra utifrån ett affärsperspektiv.


Som person är du trygg i dig själv och med din kompetens och du har en förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är van vid att skapa struktur och ditt arbete kännetecknas av hög kvalitet.


Ansökan


I denna rekrytering samarbetar Clear Channel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Catrin Gerdin på Prodiem tfn 070-659 76 29 eller Anna Abrahamsson på 070-691 01 35.


Välkommen med din ansökan!

 
Apply    

Prodiem är ett expansivt och framgångsrikt rekryterings- och konsultföretag specialiserade inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå. Prodiem startade 2003 och vi är idag ett av de större specialiserade företagen inom vår nisch.

Prodiem har två affärsområden, Konsulter och Rekrytering & Search.

Konsulter

Vi har två olika sorters konsultlösningar; interimskonsulter och managementkonsulter. Våra interimskonsulter går in och täcker upp ett behov på en befintlig tjänst som exempelvis kan ha uppkommit p g a sjukdom, glapp mellan anställningar eller föräldraledighet. Vanliga interimsuppdrag är business controller, financial controller, redovisningschef eller koncernredovisningsekonom. Våra managementkonsulter går in i olika sorters förändringsprojekt som t ex val och införande av affärs- och lönesystem eller kartläggning och införande av nya processer och rutiner.

Rekrytering & Search

När Prodiem rekryterar använder vi oss först och främst av vårt egna nätverk. Vi söker upp kandidater i nätverket men även i externa nätverk och medier där vi vet att aktuell kompetens kan finnas. Vi syns även i diverse olika annonskanaler med våra rekryteringsuppdrag, för att kunna fånga upp aktivt sökande kandidater som vi inte tidigare har haft kontakt med.

När kunden har behov av en viss specialistkompetens och exempelvis har ett branschkrav, tillämpar vi vårt mer renodlade searchkoncept.

Vanliga kompetenser som vi rekryterar är ekonomichef, controllerchef, business controller, financial controller, redovisningschef, redovisningsekonom, koncernredovisningschef, koncernredovisningsekonom, risk, treasury, HR-generalist, lönechef och lönespecialist.

Om du vill diskutera nya utmaningar eller om ni vill höra mer om våra tjänster är ni välkomna att kontakta oss på telefon +46 (0) 8-534 801 30.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida, www.prodiem.se.