|

Ta emot liknande jobb via mejl för

TUAV söker TIAS (Technical Int...

Försvarsmakten Banner

TUAV söker TIAS (Technical Intelligence Analysis Support)Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen ansvarar för teknisk tjänst kopplad till de informationssystem som finns vid inhämtningsgruppen. Tjänsten benämns vardagligt TIAS (ISDA) och är en GSS/K befattning. Inhämtningsgruppen arbetar inom underrättelseområdet IMINT (Imagery Intelligence) och har till sitt stöd ett containerbaserat informationssystem. Gruppen består vid sidan av TIAS-funktionen av bildanalytiker och bildunderrättelseassistenter som leds av en inhämtningsledare. I övrigt finns det vid taktisk UAV-pluton även en pilotgrupp och en teknikergrupp som handhar flygmateriel och flygtjänst. TIAS driftsätter och administrerar systemet såväl vid basering på bas som vid fältgruppering. Som TIAS tillkommer även ett sammanhållande ansvar för systemet. TIAS-funktionen arbetar i stora delar autonomt men leds av inhämtningsledaren och syftar till att skapa optimala förutsättningar för inhämtningsfunktionen att fungera effektivt. Som TIAS krävs goda kunskaper och erfarenheter inom flera IT-områden och problemlösning måste vara ett gediget intresseområde. TIAS tar stöd av varandra för att på ett strukturerat sätt finna lösningar på uppkomna problem. Till detta kommer även ledarskap och gröntjänst som naturliga komplement. Det är lika naturligt att köra lastbil eller bedriva vapenutbildning som att handha IT-systemen.

Utlandstjänst kan komma att bli aktuell.

Krav för anställning är
Svenskt medborgarskap
B-Körkort
Skall ha genomfört värnplikt eller GMU med godkända betyg.
Fullgod korrigerad syn och färgseende.
Mycket god datorvana.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Godkända fys-resultat.

Meriterande kunskaper och färdigheter
Java och XML programmering
Photoshop
GIS
Kraftförsörjning
Elsäkerhet
UNIX/LINUX
Windows server/XP/VISTA/7
Nätverksadministration
Databaser som MYSQL

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Dokument att bifoga ansökan
Personligt brev med beskrivning av dig själv
CV med referenser
Körkort och militära förarbevis
Militärt vitsord/omdöme från värnplikt- eller GSS-tjänstgöring
Betyg/omdöme från internationell tjänstgöring

Ansökningsprocessen
Intervju och tester sker under våren 2018.

Facklig kontakt
Mail: ATO-K3@mil.se
Tel: 0505-451000 (vxl)

Vid frågor om tjänsten kontakta oss på: k3-32undbat-1tuav@mil.se

Vi vill senast ha din ansökan den 2018-02-28

Sökande förband/enhet: Livregementets husarer K3, 32 Underrättelsebataljonen, 320. Skvadron

Beskrivning av enheten: Se www.forsvarsmakten.se/k3

Placeringsort: Karlsborg

Tillträde: Efter överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Social Media
  • facebook
  • Twitter
Ansök här