|

Ta emot liknande jobb via mejl för

TALANGPROGRAM PÅ VOLVO FÖR NYU...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

TALANGPROGRAM PÅ VOLVO FÖR NYUTEXAD INGENJÖR


Är du i slutskedet av dina högskole- eller civilingenjörsstudier och vill kickstarta karriären i ett talangprogram hos Volvo Construction Equipment i Braås, utanför Växjö? Nu har du som nyutexaminerad ingenjör möjlighet att vara nyckelperson i ett spännande samarbete mellan Academic Work och Volvo Construction Equipment. Här får du vara delaktig i utvecklingen av produktionsprocessen och vara en del av produktutvecklingen parallellt som du genomgår interna och externa utbildningar. Du kommer att bli en del av ett passionerat gäng där alla hjälper varandra och där man värnar om ett öppet klimat. Din tekniska grund och intresse samt vilja att lära dig, kombinerat med din problemlösningsförmåga skapar goda förutsättningar för att anta utmaningen. Är du redo att påbörja din resa mot drömjobbet? Sök redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker för Volvo Construction Equipments räkning junior ingenjör till ett skräddarsytt talangprogram med målsättningen att skapa långsiktig kompetensförsörjning. Vill du vara en del av att skapa en hållbar värld? På Volvo Construction Equipment utvecklas anläggningsmaskiner med starkt fokus på en hållbar miljö och i Braås är de ett stolt gäng som utvecklar framtidens ramstyrda dumprar. Hela processen börjar med produktplanering, utveckling och inköp, fortsätter med tillverkning och montering från plåt till färdig gul maskin för att till sist avslutas med marknadsföring, försäljning och support. Via denna roll blir du en aktiv del av produktionsprocessen.

Hans Cronquist, Teknikchef Operations i Braås, beskriver miljön i Braås och vad som händer framåt:

"På Volvo i Braås är ambitionsnivån hög, och vi tänker vara en världsledande aktör även i framtiden där vi levererar hållbara transportlösningar över hela världen. Just nu går utvecklingen väldigt fort, vi är mitt uppe i teknikskiften som erbjuder stora möjligheter men också stora utmaningar. Både produkter och processer kommer att bli mer automatiserade, intelligenta och uppkopplade. Som en del i att säkerställa vår framtida position behöver vi öka och stärka vår kompetens inom el/elektronik och digitalisering."

Det skräddarsydda talangprogrammet kommer att ge dig som nyutexaminerad ingenjör möjlighet att starta din karriär och utvecklas långsiktigt tillsammans med Volvo Construction Equipment.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Volvo Construction Equipments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Volvo Construction Equipment. Volvo Construction Equipments intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Under talangprogrammets gång kommer du att vara delaktig i den dagliga verksamheten parallellt som du genomgår interna och externa utbildningar. Programmet kommer att skräddarsys utifrån dina tidigare kunskaper och erfarenheter och vara en satsning för att säkerställa Volvo Construction Equipments kompetensförsörjning framåt. Under talangprogrammet kommer du även att coachas av din konsultchef samt få stöttning av en mentor, detta i syfte att ge dig förutsättningarna att utvecklas i rollen som produktionsingenjör. I ett längre perspektiv är målsättningen att du utvecklas mot rollen som produktionsingenjör. Avdelningen för produktionsteknik ansvarar för utvecklingen av produktionsprocessen gällande tillverkning och montering av framtidens dumprar. Teamet består av ca 10 ingenjörer i liknande roller som arbetar nära varandra. Arbetsklimatet är öppet och stödjande, hos chefer och kollegor läggs stor vikt vid att skapa och behålla en bra arbetsmiljö och ett gott samarbete.

Som produktionsingenjör inom delen för mjukvara och inbyggda system kommer du bland annat: * Vara delaktig i investeringsprojekt samt i upphandling och driftsättning av ny produktionsutrustning * Leda projekt för process- och produktutveckling samt digitaliseringsprojekt * Ansvara för utveckling av nya arbetsmetoder * Utveckla produktionsflöden inom monteringen * Vara support åt produktionen

I beskrivet ovan är en viktig del att skapa och upprätthålla goda relationer med både externa och interna leverantörer.

Vi söker dig som

 • Är i slutskedet av alternativt har nyligen avslutade högskole- eller civilingenjörsstudier inriktade mot exempelvis elektroteknik, mekatronik, maskinteknik eller teknisk fysik
 • Har B-körkort, då det krävs för att kunna få behörighet till att köra dumprar vilket görs vid vissa tester
 • Har goda muntliga och skriftliga kunskaper i såväl svenska som engelska, då du dagligen kommer att kommunicera på båda språken.

Talangprogrammet förutsätter att du som individ visar på en stark vilja och drivkraft och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Då du kommer att ha ett nära samarbete inom gruppen ser vi att du har en mycket god samarbetsförmåga och arbetar aktivt för såväl din som lagets utveckling Tillsammans är vi starka! Du är en nyfiken problemlösare som har förmågan att tänka utanför befintliga ramar och vågar testa nya tillvägagångssätt och metoder, du ser möjligheter istället för problem. Då du kommer ansvara för egna projekt som du förväntas äga och driva, ser vi även att du är självgående i ditt arbetssätt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: September För dig som är intresserad av att börja tidigare så finns möjlighet för sommarjobb. Men programmet har sin start i september.

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.

 • Placering: Braås, cirka 3 mil norr om Växjö. Det är många anställda som dagspendlar från Växjö och det finns mycket goda bussförbindelser mellan de båda orterna.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget

Volvo Construction Equipment har sitt huvudkontor i Göteborg och produktionsanläggningar över hela världen i Sverige, Frankrike, Tyskland, USA, Brasilien, Indien, Kina och Korea. I anläggningarna runtom i världen tillverkar de ett brett program av hjullastare, grävmaskiner, ramstyrda dumprar, jordkompaktorer och asfaltvältar, läggare, kompakteringsutrustning och materialhanteringsutrustning. Siten i Braås är världens ledande tillverkare av ramstyrda dumprar. Dessa fordon är utvecklade av Volvokoncernen för transporter av stora materialvolymer i svårframkomlig terräng. I Braås hittar du såväl produktutveckling som produktion av dumprar. Här arbetar ca 900 medarbetare. Kulturen på siten i Braås kännetecknas av ett öppet klimat där man äger och löser problemen tillsammans. Samtliga medarbetare uppvisar en stor passion för produkten och drivs av det gemensamma målet Att skapa dumprar i världsklass!

 • Växjö
 • Heltid
 • IT
 • 15004980