|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Senior analytiker till Margina...

Senior analytiker till Marginalen Bank

 

Är du en engagerad och initiativrik senior analytiker som trivs i en lättsam miljö med positiva och drivna medarbetare? Vill du arbeta på en nischbank som en länk mellan Analys och verksamheten? Nu har du möjligheten att på Marginalen Bank arbeta som en senior analytiker och tillhöra bankens Analysavdelning. Du kommer att vara drivande och arbeta nära affären i ett tätt samarbete med kompetenta kollegor i gruppen som i verksamheten. Om du känner igen dig i detta kan du vara den vi söker!

 

Arbetsbeskrivning

Marginalen Bank behöver förstärka analysteamet med en senior analytiker. Du kommer ingå i analysgruppen och ha ett nära samarbete med övriga analytiker. I rollen kommer du, tillsammans med analysteamet, att ta fram beslutsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare och intressenter baserat på statistisk analys. Det är en roll då du och analysavdelningen kommer stödja produkt-marknadsavdelningens kampanjplanering för att hitta nya kunder, bearbeta de befintliga kunderna och följa upp genomförda kampanjer. Analysteamet kommer analysera kreditbeviljning, prissättning och utveckling samt monitorering av Score kort för nya och befintliga kunder.

Som senior analytiker förväntas du att proaktivt initiera analysarbete i syfte att bidra till bankens utveckling. En del av arbetet består därför av att producera och leverera återkommande som nya rapporter och analyser med god kvalitet och inom deadline.

 

Du kommer aktivt bidra till utvecklingen av arbetet och gärna med nya analysmetoder. I rollen kommer du medverka i kravställning mot IT för att utveckla ett väl fungerande Data Warehouse för Marginalen Bank. SQL är ditt främsta analysverktyg i analysarbetet men även SAS base och när det gäller utveckling av rapporter används även SSRS.

 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av analys och hantering av stora datamängder med hjälp av SQL, R och/eller SAS. Du är van med prediktiv analys och kundsegmentering. Det är en väsentlig erfarenhet för att du ska lyckas i jobbet som analytiker på Marginalen Bank. Du behöver inte ha bankerfarenhet men då har du arbetat med kundsegmentering av portföljer och kan därför vara väldigt intressant som senior analytiker. Du har goda kodningsegenskaper och statistiskt kunnande men även en kundförståelse. Vi ser att du har ett intresse för utveckling av bankverksamhet och ser utmaningen i att kombinera detta med din starka analytiska förmåga. Du jobbar både självständigt och i projektgrupper med kollegor från andra avdelningar inom Marginalen Bank.

 

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik, programmering eller liknande. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet från analysarbete på bank och har arbetat brett som analytiker.

 

Du har mycket god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. I rollen krävs detaljfokus och att du säkerställer kvaliteten på utfört arbete då din analys är en del i underlaget för att utveckla Marginalen Bank. Vi ser gärna att du har ett starkt eget driv och en vilja att arbeta proaktivt med analysarbetet - här finns stora möjligheter att ha inflytande och kunna påverka! I analysgruppen är samarbete en självklarhet för att uppnå bästa resultat och gemensamma mål, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga.

Vi har möjlighet att anpassa rollen, till viss del, med hänsyn till kandidatens erfarenhet och kompetensnivån.

 

Din ansökan

Skicka in din ansökan, med CV och personligt brev, genom att klicka på ”Ansök här”. Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

 

Om du har frågor gällande tjänsten så är du välkommen att kontakta Tina Andersen på Monster, 0703-420 308 alt. tina.andersen@monster.se. Observera att vi EJ tar emot ansökningar via e-post.

 

Om företaget

Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden som erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster. Banken bildades i augusti 2010 genom att Finans AB Marginalen gick samman med systerbolaget Bank2 (förvärvades 2007) och delar av Citibanks svenska konsumentbank som förvärvades under 2010. Marginalen Core erbjuder företag och myndigheter tjänster bland annat inom redovisning och inkasso. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har närmast 300 medarbetare i Stockholm, Borås och Sundsvall. Tjänsten är baserad i fina och lättillgängliga lokaler centralt i Stockholm på Adolf Fredriks kyrkogata. För mer information om företaget se www.marginalen.se

 

Sökord: analytiker, Management  konsult, Management Consultant, Business consultant, data specialist, Kvantitativ analytiker, Data analyst,  web analytiker, Affärsanalytiker, Business analyst, Verksamhetsanalytiker, kreditanalytiker, CRM-analytiker, prisanalytiker

  • print job
  • save job
  • send job to friend
  • Share Icon
Ansök här
Det här är Marginalen Bank
Vi tycker att det behövs en annorlunda bank som går sin egen väg och vågar utmana gängse normer och uppfattningar om hur en bank ska vara. På vår resa mot att bli det bästa bankalternativet för privatpersoner och företag präglas vi av entreprenörsanda vilket möjliggör att du är med och påverkar tjänster, produkter och processer. Vårt kundfokus har lett till utmärkelser som Årets Lönekonto av Privata Affärer och vi var även nominerade till Årets Nykomling 2015 av organisationen Universum samt Karriärföretag 2017. Under 2015 har vår fantastiska Kundservice deltagit i SM i Telefoni & Kundservice, kategori Bank och Finans och hamnat på fina silverplatsen.

Vår vision om att vara en annorlunda bank präglar allt från bredden i vårt erbjudande till hur vi utvecklar produkter och tjänster med fokus på att förenkla våra kunders vardag. Vi rekryterar människor som drivs av utmaningar och förändring och som ligger i framkant med nya idéer och lösningar. I genlängd erbjuder vi en dynamisk arbetsplats i unika lokaler mitt i centrala Stockholm, där vi satsar på personlig utveckling, hälsa och hållbarhet.

Hos oss är du med och bygger en ny bank.
Läs mer om Marginalen här »Marginalen Bank