|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Projektledare / PLM-konsult / ...

 
 
 
banner

Projektledare / PLM-konsult / Managementkonsult till FiloProcess

Är du en projektledare som gillar att arbeta med varierade arbetsuppgifter och många kontaktytor? Vi söker dig som motiveras av ett helhetsansvar och som trivs i en samordnande roll där du får skapa förutsättningar för framgång i ett växande konsultbolag.

Om företaget

FiloProcess är ett framgångsrikt, oberoende konsultföretag inom strategisk rådgivning, effektivisering och kvalitetssäkring av produktinformation och produktvärdekedjan. De har stor erfarenhet från digitala transformationsprojekt och deras unika kompetens finns inom bland annat PLM. De har under åren samarbetat med ett 50-tal börsnoterade industriella bolag i Skandinavien och kundföretagen finns främst inom tillverkningsindustrin, telekom samt bygg och anläggning.
FiloProcess projekt innehåller allt från behovsstrategi och projektledning till kvalitetssäkring och implementation av processer, system och olika integrerade plattformar.

Kontoret är placerat vid Humlegården i centrala Stockholm och hyser idag 25 duktiga medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som projektledare/ PLM-konsult kommer du att arbeta i projekt ute hos kund. Du har ansvar för projektet från planering av uppdrag, där du sätter ramen för projektet, till leverans av färdig analys, strategi och implementation. I en inledande fas i projektet kommer du att djupdyka i någon eller några av processerna hos kunden, där du genomför en kartläggning av process- och informationsflöden samt systemlösningar. Här ingår bland annat analys av stora mängder information från ansvariga för olika processområden av kundens produktlivscykel. Du kommer att utforma och facilitera workshops i syfte att samla in denna information. Under projektet kommer du undersöka och dokumentera kundens befintliga situation för att sedan ta fram och föreslå effektiviseringar och förbättringar med hänsyn till företagets behov.

Du blir alltså kundens strategiska rådgivare. Stort fokus ligger på att säkerställa kvalitativa tjänster till FiloProcess kunder samt medverka i utvecklingen av såväl FiloProcess tjänsteerbjudande som företagets tillväxtresa. För rätt person finns alla möjligheter att växa i företaget.

Formella krav

• Relevant akademisk utbildning är ett krav
• Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av projektledning
• Minst 2 års branscherfarenhet från PLM, produktinformation, management consulting, tillverkning eller produktion
• Förståelse för produktutveckling och/eller produktinformationshantering
• Förståelse för IT och systemimplementation
• Du håller god nivå i svenska och engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken och engagerad i kundens verksamhet. Som person är du målinriktad och drivs av att leverera hållbara resultat. Du är trygg i rollen som ledare där du har förmågan att fatta strategiska beslut och agera rådgivande part åt kunden. Eftersom rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ och tycker om att skapa långsiktiga, värdeskapande relationer. Du har en god känsla för informationsstruktur och har ett analytiskt sinne.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla marcus.kejzelman@bravura.se så får du hjälp av ansvarig rekryterare. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Project Management, Information Management, Information Modelling, PLM, PDM, Product Value Chain, Product Development, projektledare, teknisk projektledare, management konsult, management consultant, PLM-konsult, projekt manager, business process management,

Ansök härTillbaka