|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Redovisningschef till Klintber...

 
 
 

Rekrytering och
konsulter inom ekonomi.
På ett nytt sätt.

Vi på Mpya Finance jobbar med framtidens rekryterings- och konsultlösningar inom ekonomiområdet.
Vår filosofi är att ta hand om oss själva lika bra som vi tar hand om våra kunder och kandidater - och det skall märkas. Vi är övertygade om att den avgörande skillnaden stavas delaktighet och äkta engagemang. Välkommen.

Redovisningschef till Klintberg & Way

Mpya Finance AB

Klintberg & Way erbjuder varor och tjänster till bilindustrin och är verksamt i framförallt Sverige och i övriga Europa. Koncernen är under stark tillväxt såväl organiskt som genom förvärv. Målsättningen är att Klintberg & Way ska bli en betydande aktör i Europa när det gäller varor och tjänster till bilindustrin och bilhandeln. Till kontoret i Kista rekryterar vi nu en Redovisningschef (Head of Accounting).

Redovisningschefen har en viktig roll i att förändra processer och system för att stödja verksamheten och har ett tätt samarbete tillsammans med chefer i verksamheten. God kommunikationsförmåga och stark drivkraft är därför viktiga egenskaper för att trivas i rollen.

Som Redovisningschef har du ett övergripande ansvar för redovisning, bokslut och rapportering för Klintberg & Way. Vidare ansvarar rollen även för konsolidering av koncernens samtliga bolag. Du har personalansvar för en grupp på sex personer där du stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling. För att lyckas i rollen behöver du ha goda ledaregenskaper, samt en vilja att vidareutveckla arbetssätt och processer. Ständiga förbättringar är ett ledord. I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Personalansvar för 6 medarbetare
  • Driva och vidareutveckla rutiner och processer
  • Bokslut, konsolidering och rapportering
  • Upprättande av årsredovisning och deklaration
  • Kontakt med revisorer
  • Vidareutveckling av system

Redovisningschefen rapporterar till CFO och ingår i CFO´s ledningsgrupp. Klintberg & Ways ekonomiavdelning sitter på kontoret i Kista.

Din Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen eller liknande. Framförallt har du en gedigen vana att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor, vi ser gärna att du tidigare arbetat med internationella bolag. Meriterande om du har erfarenhet att arbeta som revisor samt om du tidigare har upprättat koncernredovisning. Du har goda ledaregenskaper och drivs av att arbeta tillsammans med ditt team.

Vi söker en person med goda ledaregenskaper och som har förmåga att driva förändringsarbeten. Vi ser även att du drivs av att arbeta med utveckling och effektivisering och har en god förmåga att sätta dig in i systemfrågor. Det är också viktigt att du tar ansvar för att skapa kontaktytor inom koncernen för att lyfta fram väsentliga redovisning-/processfrågor.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Klintberg & Way med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Sand på telefon 070-353 39 76 eller mail sofia.sand@mpya.se

Klintberg & Way har sitt säte i Stockholm, Kista, med bolag i Göteborg, Oslo (Norge) och Kortrijk (Belgien) samt bolag och lager Tyskland. KW Parts är Europas största grossist av reservdelar och tillbehör till amerikanska bilar. Vi verkar på den europeiska marknaden i 37 olika länder.

  • KW Automotive är sedan oktober 2017 officiell importör av Dodge personbilar och RAM pickuper för hela Europa och bolaget är under mycket snabb uppbyggnad.
  • KW Cars AB är en auktoriserad bilåterförsäljare av Jeep samt har en auktoriserad verkstad och butik för hjul, bildelar samt tillbehör, främst till amerikanska fordon.
  • KW Wheels AB producerar och säljer kompletta hjul till framförallt bilhandeln i Sverige. DAWA Däck AB är generalagent i Sverige för däckmärkena Kumho, Sonar och Nankang.
  • ProImp AB är generalagent i Sverige för bl a däckmärkena Cooper Tires och Avon, samt fälgfabrikaten Mickey Tompson, Kenda och BriBos.

Översikt

Företagsnamn

Mpya Finance AB

Placering

Stockholm

Bransch

Redovisning

Anställningsform

Heltid
Tillsvidare