|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Projektledare / Project Manage...

 
 
 
banner

Projektledare / Project Manager till Nynas

Nynas expanderar och behöver utöka sitt projektteam med ytterligare en skicklig projektledare. Det här är rollen för dig som vill arbeta i en engagerad och utvecklande miljö med övergripande ansvar för komplexa projekt.

Om företaget

Nynas är ett specialoljebolag, ledande inom en liten nisch av en enorm industri. Företaget har funnits i Sverige sedan 1930-talet och deras fokusområde är på de många applikationer som olja kan användas till förutom bränsle. Exempel på produkter är transformatoroljor, smörjoljor och däckoljor samt bitumen vilket används som bindemedel vid asfaltläggning. Nynas beskriver själva att till skillnad från bränsle, som förbrukas direkt när det används, kan deras lösningar i många fall användas i flera årtionden innan de återanvänds.

Globalt sett har Nynas ett tusental anställda med produktion i Europa och Sydamerika, och kontor i över 30 länder. I Sverige har Nynas kontor och raffinaderi i Göteborg, Johanneshov (Stockholm) samt Nynäshamn. På raffinaderiet i Nynäshamn, där denna tjänst är placerad, arbetar cirka 270 medarbetare och företagskulturen beskrivs som familjär där värdeorden engagemang, samarbete och proaktivitet genomsyrar hela organisationen.

Nynas kan erbjuda dig en utmanande karriär i en utvecklande arbetsmiljö där du kan växa på både ett personlig och ett professionellt plan. Du får möjligheten att arbeta med engagerade kollegor i ett företag med ljusa framtidsutsikter. Nynas har under de senaste fem åren investerat i nya anläggningar och utvecklar ständigt sina raffinaderier mot än större säkerhet och miljövänlighet. Nynas jobb tar dem över hela världen, till kunder på alla kontinenter. Om du är redo för ett globalt äventyr har du kommit till rätt plats.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare äger du din egen projektportfölj som består av en stor variation av tekniska projekt som sker på Nynas raffinaderi i Nynäshamn. De projekt som du blir tilldelad tar du fullt ägandeskap för och driver dessa från idé och förstudie, under genomförandefasen till idrifttagande och överlämnande.

I rollen kommer du att fokusera på utformande och utförande av flera parallella projekt eller som en del av färre stora och mer komplexa projekt. Du ansvarar för bl.a. riskbedömningar, projektkostnader, tidplan, leverantörskontakter och inköp. Med stöd av de resurser som finns inom Engineering säkerställer du en kvalitativ leverans av dina projekt.
För att nå uppsatta projektmål krävs god planering, projektkoordination såväl som projektadministration. Du måste också ha förmåga att kunna delegera och styra projektens olika aktiviteter på plats och se hur resultatet av ditt arbete tar fysisk form.

För dina tilldelade projekt kommer du att ansvara för:
• Säkerställande av projektets syfte och mål.
• Utformande av projektteam, projektplanering- och budget.
• Säkerställa projektresurser, kompetens och vid behov kontraktera underleverantörer.
• Leda projektet samt arbeta med löpande uppföljning och rapportering.
• Riskbedömning och ansvar för att lämpliga åtgärder vidtas.

Formella krav

• Relevant högskoleutbildning eller likvärdig kunskap anskaffad genom arbetslivserfarenhet inom projektledning.
• Erfarenhet av att leda dina egna projekt eller som delprojektledare i större projekt.
• Erfarenhet av att arbeta med strukturerade processer.
• Flytande engelska i tal och skrift är ett krav.
• Grundläggande kunskaper i svenska i tal och skrift med intresse för att förbättra språkkunskaperna i det svenska språket.
• Certifiering inom IPMA eller PMP i projektledning är starkt meriterande. 

För att lyckas i denna roll behöver du ha förmåga att kunna arbeta självständigt och leda tvärfunktionella team. Du drivs av de tekniska utmaningarna du ställs inför såväl som ledarskapet i rollen som Projektledare och att se projektet ta form under strukturerade former. Du är trygg i ditt ledarskap och vet när du behöver be om stöttning från dina kollegor för att finna de bästa lösningarna och nå uppsatta projektmål. Som person är du strukturerad, disciplinerad och kommunikativ.

Övrig information

Start: omgående med hänsyn till uppsägningtid
Plats: Nynäshamn, söder om Stockholm
Lön: enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: project manager, projektledare, Nynas, Nynäshamn, processindustri, oljeindustri, engineer, ingenjör, oil, gas, maintenance equipment, civilingenjör, petrokemi, oljeindustri, processindustri, process industry, chemical industry, petroleum, petrochemicals, petrochemical engineer

Ansök härTillbaka