|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Produktutvecklare inom bioanal...

 
 
 

Produktutvecklare inom bioanalys till Mercodia AB

Mercodia AB är ett privatägt biotech-företag som är ledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av högkvalitativa ELISA-kit specialiserade inom diabetes och metaboliska sjukdomar. Utöver sälj- och marknadsfunktioner så bedriver Mercodia, vid sitt huvudkontor i Uppsala, bl. a. forskning och utveckling samt produktion. Företaget söker nu en produktutvecklare till FoU-enheten för att arbeta med företagets uppdragstjänster samt bidra till utvecklingen av denna verksamhet. Du erbjuds en spännande och varierad tjänst på ett företag som strävar efter att ge alla anställda utmanade och stimulerande uppgifter och som verkar för en enad entusiasm i arbetet mot gemensamma mål.

Gruppen Bioanalys och Service på Mercodia ansvarar för utveckling av immunoassays för bioanalys och i rollen arbetar du med metodutveckling inom företagets uppdragstjänster. Du arbetar med att självständigt planera, genomföra, utvärdera och rapporterar de olika arbetsmomenten, vilka syftar till att utveckla och validera bioanalytiska metoder inom exempelvis pharmakokinetik-, biomarkör- eller immunogenicitetsanalyser. Metoderna överförs sedan till kund eller inom Mercodia. I arbetet interagerar du med kund för att säkerställa att metoden möter de krav som ställs och i rollen bidrar du även i offertarbete och tidsplanering mot de externa beställarna. Arbetet sker i enlighet med regulatoriska riktlinjer från bl.a. FDA och EMA.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen inom biokemi, bioteknik, biomedicin eller motsvarande. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet från relevant bransch och det är önskvärt att du har arbetat med läkemedelsutveckling, metodutveckling och/eller bioanalyls inom farma-, CRO- eller IVD-industri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att handleda t.ex. examensarbetare eller laboranter. Du har känsla för layout och språk med goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är van att hålla presentationer och kan uttrycka dig på ett tydligt och informativt sätt. Rollen kräver engagemang och ett eget driv i självständigt arbete, samt mål- och kundfokusering där du agerar på ett serviceinriktat och leveranssäkert sätt. Du är ansvars- och initiativtagande där fokus ligger på att slutföra arbetsuppgifterna inom givna tidsramar. Vidare är du strukturerad, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga.

Vi ser gärna att du är utvecklingsbenägen i ditt sätt och har en vilja att jobba i en organisation med stark värdegrund. Företaget arbetar kontinuerligt med öppenhet och självreflektion och har ett prestationsorienterat synsätt för att nå engagemang och delaktighet i organisationen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: Mercodia AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid, 6 mån provanställning.

Sista ansökningsdag: 28 januari

För information: I den här rekryteringen samarbetar Mercodia AB med Dfind Science & Engineering AB. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45, alt. kandidatansvarig Summer Lovlinger, 073-315 48 38 . Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 2018-01-28.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Mercodia AB grundades i Uppsala 1991 och är idag en internationellt ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa immunoassays. Företaget är specialiserat på produkter för grund- och klinisk forskning inom områdena diabetes, fetma och hjärt-kärlsjukdom. Mercodia utför även tjänster inom bioanalys, uppdragsutveckling samt uppdragsproduktion. Från sitt huvudkontor i Uppsala, samt dotterbolag i USA och Frankrike, förser Mercodia den inhemska och internationella marknaden med sina produkter och tjänster, där 90% går på export till ca 100 länder. www.mercodia.com.

Om Dfind Science & Engineering
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas.