|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Militära underrättelse- och sä...

Försvarsmakten Banner

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten söker: Analytiker med inriktning mot bildanalysTill Bild- och geounderrättelseavdelningen som bedriver strategisk bild- och geounderrättelsetjänst i Stockholm.

För att möta nya hot och klara varje utmaning befinner oss i ett expansivt skede. Därför söker vi nu dig som vill vara med att utveckla och bedriva strategisk bild- och geounderrättelsetjänst tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av Inhämtnings-, bearbetnings- och delgivningssektionen och arbeta med att producera underrättelser genom bearbetning, tolkning och analys av bilddata. Underrättelserna presenteras i rapportform, genom muntliga föredragningar och genom indateringar i databaser. Du kommer att arbeta både självständigt och i arbetsgrupper. Tjänsten kräver att du deltar i avdelningens interna utveckling inom området och därför ser vi kontinuerlig vidareutbildning och besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet.

Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en omfattande intern befattningsutbildning.

I arbetsuppgifterna ingår fysisk träning upp till tre timmar i veckan.

Kvalifikationer


 •           Militär eller akademisk utbildning

 •           Mycket god förmåga till muntlig presentation och skriftlig produktion på både svenska och engelska

 •           Van vid ett källkritiskt och analytiskt arbetssättMeriterande kvalifikationer


 •           Erfarenhet av underrättelsetjänst

 •           Erfarenhet från militärt stabsarbete på operativ eller strategisk nivå, tex HKV eller internationell stab

 •           Fallenhet för att kunna fördjupa sig i komplexa företeelser och sedan kunna förklara dem för mottagare med olika bakgrund

 •           Förmåga att hitta mönster och kunna sålla i stora informationsmängder

 •           Kunskaper i ryska, arabiska och andra språk

 •           Körkort för personbilPersonliga egenskaper

Du arbetar noggrant och kan arbeta under tidspress mot en deadline. Du har mycket god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av din kunskap till andra. Du är van att jobba med flera olika saker samtidigt.

Tjänsten kräver ett högt säkerhetsmedvetande.

Mycket stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde 1 oktober 2018. Befattningen är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 21 januari 2018.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad till denna tjänst. Urval sker löpande.

Förfrågningar kring befattningen kan göras till Ingrid Fredriksson eller Patrik Schwartz, nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter

SACO/Försvar: Anders Markow

OFR/O: Roger Ericsson

TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, samtliga nås via växel 08-788 75 00.

 

 

 

 

 

 

 

 


--------------------------------------------------------

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Social Media
 • facebook
 • Twitter
Ansök här