|

Ta emot liknande jobb via mejl för

MALI08 söker Säkerhetschef

Försvarsmakten Banner

MALI08 söker Säkerhetschef

MINUSMA står för ”United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali”.
Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats.
Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako och Timbuktu.


Sverige deltar i FN-insatsen MINUSMA i Mali med drygt 250 soldater och utgår från Camp Nobel utanför Timbuktu. Förbandets huvuduppgift är att bedriva underrättelseinhämtning i landets norra delar, och man kan verka över stora avstånd. Styrkan skall bland annat verka för stabilisering av större tätbefolkade område, skydd av civila och FN-personal samt stöd för att skapa förutsättningar för humanitärt bistånd. I staben för det svenska förbandet finns en MSIC (Multi Source Intelligence Cell) organiserad med uppgift att bearbeta den information som inhämtas från förband ingående i Mali08 samt producera underrättelseprodukter åt militära förband och FN-staber.

En stor del av arbetet som Säkerhetschef vid underrättelse och säkerhetssektionen innebär att genomföra löpande analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar vår insats under Mali08. Arbetet ställer höga krav på dialog och samverkan med övriga delar av förbandet. 

Utbildning kommer att bedrivas till huvuddel på LG i Kungsängen under perioden v802-v818. Rotation syd (till Mali) genomförs under v821-823. Rotation nord (till Sverige) genomförs under v846-849. Hemkomstvecka på Amf1 är under v850.

Kvalifikationer:

Genomförd värnplikt, GMU eller GSU
Int Auktoriserad säkerhetschef i FM
Mycket god vana av att arbeta i ISUS
God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Svensk medborgare Kunna placeras i säkerhetsklass
B körkort

Meriterande kvalifikationer:

Tjänstgjort i säkerhetsbefattning
Tidigare Utlandstjänstgöring i liknande befattning
Annan säkerhetsutbildning, t.ex. IT-SäkC utbildning, signalskyddsutbildning
Tjänstgjort i säkerhetstjänstbefattning som chef

Personliga egenskaper Vi tror att du har hög integritet och är trygg i dig själv, både i din kompetens och som individ. Du förstår hur olika delar av organisationen och dess beslut påverkar varandra och agerar utifrån den förståelsen. Du är duktig på att analysera och strukturera och ser gärna olika handlingsalternativ och väljer det med bäst möjlighet till bra resultat. Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Du delar gärna med dig av din kunskap. Du har självklart högt säkerhetsmedvetande och trivs att driva ditt arbete med fokus på resultat. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt Detta är en militär befattning, men vi ser gärna sökande med militär såväl som civil bakgrund.

Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse Individuell lönesättning tillämpas.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Personalchef Pontus Jansson. 

I ansökan ska CV och personligt brev bifogas. Frågor om tjänsten och anställning ställs till Amf1-MA08-S1@mil.se

Amf1-MA08-S2@mil.se


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land och verkar i Stockholm, Göteborg och på Gotland. Med hjälp av bland annat de snabbgående stridsbåtarna, svävare, trossbåtar och bevakningsbåtar, uppnår man en god rörlighet och förmåga att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka i fyra dimensioner: i och under vattenytan, på land och i luften. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Social Media
  • facebook
  • Twitter
Ansök här