|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Lärare Ledningssystem

Försvarsmakten Banner

Lärare Ledningssystem
Ledningsystemavdelningen arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt.

Ledningssystem Sektion 2 består av ca 10 medarbetare som arbetar med allt från vädersystem till satelitkommunikation med stort fokus på IT, både hård- och mjukvara. Att arbeta som lärare på ledningssystemavdelningen är omväxlande. Då tekniken förändras är det viktigt att man som medarbetare är villig att lära sig nya saker och omvärldsbevaka inom sitt expertområde.

Utbildning som lärarna genomför sker i kursform där kurstiden varierar från 1 dag upp till flera veckor; mycket tid ges för att utveckla och vidareutveckla sina egna kurser. Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet och utvecklingsplaner för att utveckla lärarna tas fram tillsammans med närmaste chef.

Arbetet genomförs i samverkan med andra avdelningar inom utbildningsenheten, som har totalt fem avdelningar.

Är du nyutexaminerad från högskola/universitet och har förståelse för större systems uppbyggnad och sammanhang eller har du arbetat några år inom IT/Telecom och känner dig redo för nya utmaningar samt är intresserad av en karriär inom Försvarsmakten skulle detta kunna vara något för dig.

Vi söker en lärare med specialisering mot ledningssystem som tidigare har arbetat med/eller studerat IP-baserad kommunikation, virtualisering och hårdvara. Beroende på egen tidigare kompetens inom specialområdet kommer du att utbildas för att säkerställa rätt kompetens för uppgiften.

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning inom IT/Telekom, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• God svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper inom IP/Telecom

Meriterande
• Erfarenhet av Cisco routing och switching
• Erfarenhet av IP-telefoni
• Erfarenhet av Microsoft Windows Server-miljö
• Tidigare utbildning/tjänstgöring inom ledningssystem
• Flexibel och positiv inställning till olika arbetsuppgifter
• Tidigare pedagogisk erfarenhet
• Genomförd GMU/Värnplikt

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en flexibel och positiv inställning till att lära dig nya saker och tycker om varierande arbetsuppgifter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är tillsvidareanställning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.
Tillträde: Snarast/efter överenskommelse.
FMTS vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Frågor kring tjänsten besvaras av Sektionschef Thomas Hallberg: 035-2662042

Fackliga representanter
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
Ovanstående nås via växelnr 035-2662000

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Social Media
  • facebook
  • Twitter
Ansök här