|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Kvalitetsingenjör till Mercodi...

 
 
 

Kvalitetsingenjör till Mercodia AB

Mercodia AB är ett privatägt biotech-företag som är ledande inom utveckling, tillverkning och försäljning av högkvalitativa ELISA-kit specialiserade inom diabetes och metaboliska sjukdomar. Utöver sälj- och marknadsfunktioner så bedriver Mercodia, vid sitt huvudkontor i Uppsala, bl. a. forskning och utveckling samt produktion. Företaget befinner sig i en spännande expansionsfas och behöver utöka sin personalstyrka med ytterligare en engagerad medarbetare.

Som kvalitetsingenjör på Mercodia blir du en del av teamet på kvalitetsavdelningen. I rollen ansvarar du för att granska batchdokumentation och frisläppa råvaror/bulk/halvfabrikat/kit/etiketter/DfU, samt ansvarar för att hålla Mercodias kvalitetssystem som är certifierat enligt ISO 13485 uppdaterat. Du arbetar med att följa upp och stänga avvikelser och ändringsordrar samt genomförande av audits. Som QA deltar du internt i utvecklingsprojekt och håller företagets olika funktioner uppdaterade på gällande regler och standards. I rollen som kvalitetsingenjör erbjuds du en intressant och ansvarsfull tjänst på ett företag som strävar efter att ge alla anställda utmanande och stimulerande uppgifter.

Kvalifikationer:
Vi söker i första hand dig som har en akademisk utbildning som Ingenjör, BMA eller motsvarande. Alternativt har du förvärvat relevant kompetens som väl motsvarar givna kvalifikationer och ovanstående tjänstebeskrivning genom arbetslivet, då med fördel från industrin. Du har erfarenhet av administrativt kvalitetsarbete och kunskap om myndighetskrav gällande relevanta regelverk och branschstandarder såsom ISO 13485, IVDR, QSR, GLP och GCP. Har du även kunskap om myndighetskrav avseende datoriserade system inom branschen samt elektronisk signatur, är detta meriterande.

Från tidigare arbete har du erfarenhet av interna och externa audits och det är en fördel i rollen om du även har deltagit i leverantörsbedömningar. Vi ser gärna att din erfarenhet av kvalitetsarbete är kopplat till ELISA-produkter och det är meriterande med praktisk erfarenhet av ELISA-teknik, företrädelsevis från en roll inom utveckling eller produktion. Har du regulatorisk erfarenhet och kunskaper om registrering av IVD-produkter är detta en styrka i rollen. I övrigt har du god datorvana och kommunikationsförmåga, både i tal och skrift på svenska och engelska.

Som kvalitetsingenjör är det viktigt att du är noggrann och lösningsorienterad samt har ett sinne för struktur och ordning. Du är kommunikativ och pedagogisk med förmågan att på ett ödmjukt sätt tydliggöra vikten av kvalitetsavdelningens arbete för att därigenom få en samsyn och förståelse för detta i övriga verksamheten. Du är prestigelös och kan både ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen behöver du också vara flexibel, initiativtagande, självgående och kunna driva saker i mål. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

Vi ser gärna att du är utvecklingsbenägen i ditt sätt och har en vilja att jobba i en organisation med stark värdegrund. Företaget arbetar kontinuerligt med öppenhet och självreflektion och har ett prestationsorienterat synsätt för att nå engagemang och delaktighet i organisationen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: Mercodia AB

Ort: Uppsala

Omfattning: Heltid, 6 mån provanställning.

Sista ansökningsdag: 28 januari

För information: I den här rekryteringen samarbetar Mercodia AB med Dfind Science & Engineering AB. För frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Stefan Grip, 073-343 41 45, alt. kandidatansvarig Summer Lovlinger, 073-315 48 38 . Sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering senast 2018-01-28.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Mercodia AB grundades i Uppsala 1991 och är idag en internationellt ledande utvecklare, tillverkare och distributör av högkvalitativa immunoassays. Företaget är specialiserat på produkter för grund- och klinisk forskning inom områdena diabetes, fetma och hjärt-kärlsjukdom. Mercodia utför även tjänster inom bioanalys, uppdragsutveckling samt uppdragsproduktion. Från sitt huvudkontor i Uppsala, samt dotterbolag i USA och Frankrike, förser Mercodia den inhemska och internationella marknaden med sina produkter och tjänster, där 90% går på export till ca 100 länder. www.mercodia.com.

Om Dfind Science & Engineering
Dfind Science & Engineering är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på kompetenser inom naturvetenskap och teknik. Med engagemang och lyhördhet hjälper vi människor och företag att hitta lösningar för att utvecklas.