|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Koordinator till Ekonomi & Fin...

Folksam banner

Koordinator till Ekonomi & Finans


Vi söker en koordinator till enheten Ekonomi & Finans på huvudkontoret i Skanstull, då en av våra medarbetare går på ett års föräldraledighet i mars 2018. Är du en serviceinriktad och flexibel lagspelare och har intresse för att utveckla administrativa rutiner och information? Då är det här ett jobb för dig!

Ekonomi och Finans ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering. Vi leder och samordnar även Folksams inköps- och återförsäkringsverksamhet samt arbetet med informationsstyrning. Inom enheten jobbar i dag cirka 140 medarbetare. Vi är i en spännande utvecklingsfas med många förändringar och utmaningar. Därför har vi ett stort behov av en koordinator som kan avlasta och göra vardagen enklare för CFO och ledningsgruppen inom enheten.

Det här gör du som koordinator på Folksam
I din roll som koordinator ingår du i staben inom Ekonomi och Finans. Du har många kontaktytor och samarbeten, särskilt med CFO, chefer inom och utom enheten, enhetscontroller samt nyckelpersoner och andra assistenter inom Folksam.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:


 • Planera och genomföra större möten för enheten, såsom event och konferenser (exempelvis frukostmöten, kickoff, introduktionsdag för nyanställda och kvartalsinformation och revisionsmöten).

 • Boka in och förbereda möten åt CFO och enhetens ledningsgrupp samt samordna agenda och föra protokoll vid ledningsgruppsmöten.

 • Samordna den strategiska planeringen av leveranser till Koncernledning, styrelse, revisionsutskott, risk- och kapitalutskott, facklig samverkan med mera i samverkan med chefer på Ekonomi och Finans och assistenter på VD-staben.

 • Administrativt stöd vid exempelvis nyanställning, inköp, lokal- och resebokningar, presentationer, missiv och rapport.

 • Administrera vår samarbetsyta i SharePoint.

 • Systemadministration; beställa diverse behörigheter, administrera gemensamma kataloger, gruppbrevlådor, sändlistor och dylika uppgifter.

 • Kontinuerligt utveckla den interna informationen och de administrativa processerna. 

 • Delta i utvecklingsuppdrag inom enheten, samt driva egna utvecklingsuppdrag utifrån enhetens affärsplan.Är du den vi söker?
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning med inriktning ekonomi eller samhällsvetenskap. Du har även några års erfarenhet av att självständigt ansvara för administrativa arbetsuppgifter. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift samt behärskar Officepaketet bra. Du har lätt för att lära dig och arbeta i olika systemlösningar.

Du motiveras av att arbeta inom ett stort företags ekonomiorganisation och av att utveckla administrativa rutiner och information. Vidare trivs du med att hålla många bollar i luften, ha många kontaktytor och samarbeten men även med att arbeta självständigt. Dessutom har du god struktur i din vardag, du är bra på att organisera och administrera och tycker om variationen med många olika typer av arbetsuppgifter. Förändringar ser du som en spännande utmaning och du bidrar gärna i utvecklingsarbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Ansökan och mer information
Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta CFO, Jesper Andersson, 0708-31 59 76.

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson, 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44, och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

Du är välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 januari 2018. Urval kan ske löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Översikt

 • Placering:
  STHM
 • Anställningsform:
  Heltid
 • Kategori:
  Administration
 • Karriärnivå:
  Gymnasienivå