|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Junior Innovation Consultant t...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

Junior Innovation Consultant till Awapatent


Är du nyexaminerad civilingenjör med en stor portion driv? Söker du en utmanande tjänst i gränslandet mellan teknik, innovation och affärsutveckling? Nu fortsätter Awapatents affärsområde AWA Innovation att växa och för rätt personer ges möjlighet till början på en framgångsrik karriär!

Om tjänsten

Academic Work söker nu en civilingenjör till tjänsten som Junior Innovation Consultant till Awapatents affärsområde AWA Innovation och deras nylanserade produkt PatAlert.

Awapatent är ett av Europas ledande konsultföretag inom immaterialrätt (IP, Intellectual Property). Immateriella tillgångar är många gånger avgörande konkurrensfördelar för dagens företag och de blir därför allt viktigare för att skapa ännu starkare affärer. Awapatent ser en ökad efterfrågan från sina kunder att utveckla och kommersialisera sina immateriella tillgångar för värdeskapande aktiviteter och tillväxt.

AWA Innovation riktar sig främst mot SME-segmentet och teknikintensiva företag, ofta i en startupfas, och erbjuder hjälp kring IP-strategi kopplat till affärsutveckling. Med sitt nylanserade digitala verktyg PatAlert hjälper de sina kunder inom områdena IP-intelligence och konkurrensbevakning.

Under din första tid kommer du att få en gedigen introduktion inom IP-området och sätta dig in i Awapatents verksamhet, arbetssätt och hur affärerna är uppbyggda. Du kommer ingå i ett ungt drivet team som du kan läsa mer om här och kommer rapportera direkt till Awapatents Head of Sales.

Tjänsten är direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Awapatent.

Arbetsuppgifter

I rollen som Junior Innovation Consultant får du möjlighet att arbeta väldigt nära både Awapatents befintliga kunder men även nya potentiella. Det innebär att du kommer att arbeta med både införsäljning av Awapatents tjänstepaket men även i att driva kundprojekt och vara delaktig i leveransen. Du kommer till exempel:

 • Aktivt nätverka och träffa potentiella kunder samt driva workshops för att presentera Awapatent, deras tjänster och PatAlert

 • Tillsammans med prospekt- och kundföretag identifiera immateriella tillgångar och nya möjliga användningsområden och genom detta skapa möjligheter att stärka företagens affärer

 • Vara delaktig i leveransen mot kund och ha en koordinerande roll mellan kund och Awapatents övriga leveransorganisation

Initialt så är fokus på Sverige, men målet är att även arbeta mot den internationella marknaden, framförallt USA och övriga Europa, varför visst resande kommer att vara aktuellt.

Tjänsten passar utmärkt för dig som är nyexaminerad eller i början av din karriär och har höga mål för både dig själv och ditt arbete.

Vi söker dig som

 • Är nyexaminerad civilingenjör alternativt har något års erfarenhet efter examen

 • Drivs av att arbeta i gränslandet mellan teknik, innovation och affärsmannaskap

 • Är flytande i tal och skrift i svenska och engelska, då organisationen dagligen arbetar både nationellt och internationellt

 • Har B-körkort

Har du under din utbildning läst kurser inom management eller innovation ser vi det som meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att driva eget företag eller arbetat på ett startupbolag är det ett stort plus.

Som person är du affärsmässig, relationsskapande och resultatinriktad. Du har en förmåga att agera lyhört för affärer och ser samband och orsak av olika aktiviteter, identifierar och agerar på affärsmöjligheter även i situationer där det inte är uppenbart för andra. Du är utåtriktad och upplevs som socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du vågar testa nya idéer och vågar fråga andra personer om hjälp. Du anpassar dig dessutom med lätthet till ändrade förutsättningar och kan hantera flera uppgifter parallellt. Eftersom rollen innebär flertalet kontaktytor så har du en fallenhet för att samarbeta och kommunicera såväl internt som externt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid eller avslutande av studier

 • Omfattning: Heltid

 • Lön: Fast lön

 • Placering: Centrala Malmö

 • Sista ansökningsdag: 2018-01-25

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Awapatents önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Vi har 100 procent fokus på att skapa affärsmöjligheter för våra kunder. Och precis som våra kunder verkar vi på den globala marknaden. Immateriella rättigheter är ett fantastiskt sätt att skapa affärsmöjligheter om det görs på rätt sätt. Det vet våra kunder, och därför ser de immaterialrätt som ett strategiskt hjälpmedel för att kunna nå en ledande position på sina respektive marknader. Vårt företag grundades som patentbyrå 1897 och har nästan 120 års erfarenheter som våra kunder kan dra nytta av. Med 170 IP-konsulter och 300 medarbetare på 16 kontor i Sverige, Danmark, Tyskland och Kina är vi ett av Europas ledande immaterialrättsföretag, och några av de mest framgångsrika företagen i världen har valt oss som strategisk partner. Vi har tre grundläggande principer: mod, öppenhet och passion. Vi vågar vara annorlunda, ta tuffa beslut och bryta ny mark. Vår öppenhet för nya perspektiv innebär att de bästa idéerna inte går oss förbi och våra ambitiösa medarbetare har specialistkompetens inom juridik och teknik med fokus uteslutande på att skapa affärsmöjligheter för kunderna. Vi hittar ständigt nya sätt att göra våra kunder mer framgångsrika. För mer information om Awapatent klicka här.

 • Malmö
 • Heltid
 • Teknik
 • 14999988