|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Junior Business Controller til...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

Junior Business Controller till Lantmännen i Örebro


Är du i början av din karriär och vill utvecklas i en roll med mycket ansvar? I den här tjänsten är det bara dina egna ambitioner som sätter gränserna för hur arbetet går. Lantmännen söker just nu en Junior Business Controller till sitt kontor i Örebro. Om du är självgående, driven och vill arbeta där du själv kan påverka din vardag, är det här en perfekt möjlighet för dig! Vi går igenom urvalet löpande, så om du är den vi söker bör du skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Academic Work söker en Business Controller till Lantmännen i Örebro. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Lantmännen. Uppdraget kommer initialt att vara på heltid under 8-10 månader för att täcka upp ett vikariat. Lantmännen ska genomgå ett systembyte till en uppgraderad version av Microsoft Dynamics där ordinarie Business Controller ansvarar för projektet. Detta leder till att Lantmännen är i stort behov av din hjälp. Efter vikariatet finns det viss möjlighet till överrekrytering för att du eventuellt på sikt ska bli en del av organisationen. Uppdraget inleds med en introduktion där du går bredvid ordinarie Business Controller, som även kommer att finnas på plats under hela uppdraget. Under introduktionen är du även delaktig i olika uppstartsmöten för projektet för att skapa en överblick. Utöver detta är det en öppen roll där du själv påverkar dina rutiner och arbetsprocesser.

Arbetsuppgifter

Som Business Controller kommer du arbeta med tvärfunktionellt med uppföljning, analys, strategi, målsättning och utbildning inom företagets samtliga funktioner. Tjänsten innebär framförallt kommunikation internt men det kan även förekomma en del extern kundkontakt. Vidare innebär rollen budgetering samt delaktighet i projektarbeten. Som Business Controller kommer du att bli expert och ambassadör för hur Lantmännen kan få ut verksamhetens data ur tidigare system samt bygga rapporter och skapa relevanta analyser. Tjänsten utgår från Örebro men innebär ett visst resande.

Du kommer till exempel att:

 • Arbeta med månadsrapportering, avviks uppföljning och periodisering.

 • Utföra budget och prognosarbete.

 • Leda eller delta i projektarbete.

Tjänsten passar dig som är nyexaminerad ekonom och som vill utvecklas och ta ett stort ansvar i rollen som Business Controller, ett perfekt tillfälle att få in en fot i branschen. Vidare är du orädd och trivs med att testa nya saker för att utvecklas och växa i din roll. Du är även en ambitiös person med skinn på näsan som förstår vikten av det arbete du bidrar med.

Vi söker dig som

 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikationen sker på båda språken.

 • Har goda kunskaper i Excel.

 • Har en examen inom ekonomi från universitet eller högskola, fördelaktigt civilingenjör inom industriell ekonomi.

Har du tidigare vana av att analysera siffror och resultat är det en fördel. Vi ser gärna att du är intresserad av både matematik och teknik samt snabblärd inom olika datasystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics AX, Cognos TM1 och Qlik View. Erfarenhet av att hantera och följa upp rabatter och bonusar är meriterande.

I denna roll är det dina ambitioner och din drivkraft som är avgörande. Som person är du resultatinriktad och motiveras av att arbeta mot uppsatta deadlines. Vidare tänker du affärsmässigt samt är van vid att analysera siffror med ett skarpt sinne för att upptäcka små detaljer. Vi ser även att du har ett intresse för IS/IT då det utgör en stor del av arbetet, framförallt vid det befintliga bonus- och rabattsystemet. Vi söker dig som är hungrig på nya arbetsuppgifter och som är självgående i ditt arbetssätt då du har stora möjligheter att själv besluta över din vardag.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid, 8-10 månader

 • Placering: Örebro

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Lantmännens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Information om företaget

Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom lantbruk, maskin, energi och livsmedel. Exempel på våra varumärken är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Hatting, Schulstad och Gooh. Vi ägs av 33 500 svenska lantbrukare, har cirka 8 600 anställda, har närvaro i 22 länder och omsätter 36,5 miljarder kronor. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela kedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord.

 • Örebro
 • Heltid
 • Ekonomi/juridik/inköp
 • 14999857