|

Ta emot liknande jobb via mejl för

IT-projektledare

Spara företag som favoritSparat företagSpara jobbMejla jobbAlla Stockholms läns landsting-jobb  Dela jobbRapportera denna annons

IT-projektledare
Om tjänsten  
Tjänsten är placerad inom sektion Projekt som är en av fyra sektioner på Trafikförvaltningens IT-avdelning. Avdelningen ansvarar för att förse Trafikförvaltningen med effektiva verksamhetsstyrda IT-lösningar. Sektionen består av projektledare, testledare och projektadministratörer samt ett stort antal konsulter knutna till projekt, som tillsammans leder och driver alla de projekt som IT-avdelningen ansvarar för.  
 
Som projektledare leder du både stora och små IT-projekt genom alla faser i projekten, från planering och kravställning till införande och överlämning till verksamheten. Våra projekt har en stark koppling till verksamheten och eftersom vi är en beställarorganisation har du som projektledare kontaktytor mot många olika intressenter både inom och utanför Trafikförvaltningen.  
 
I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:  
  • Leda komplexa och verksamhetskritiska projekt  
  • Ta fram beslutsunderlag och genomföra analyser, exempelvis risk- och intressentanalyser  
  • Rapportering till styrgrupper, IT-avdelning och övriga intressenter och stakeholders  
  • Tillvarata synpunkter och sköta kommunikation med intressenter i organisationen  
  • Samverka med linjefunktioner inom Trafikförvaltningen  
  • Kvalitets- och budgetuppföljning  
  • Agera kravställare och delta i upphandlingar tillsammans med upphandlingsledare  
  • Agera kontaktyta mot uppdragsgivare och externa leverantörer  
  • Bidra till utvecklingen av Trafikförvaltningens förmåga att driva effektiva projekt.  

Att jobba hos oss
 
Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2 860 000 resenärer. Det betyder att din insats gör skillnad. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor bidrar du till Stockholms samhällsutveckling i en organisation som ligger i framkant när det gäller miljö och hållbarhet.

För att lyckas med uppdraget bygger vårt arbete på vår värdegrund som kortfattat sammanfattas med orden: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan.  

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Här finns en uppsjö av lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.  

Vem är du?  
Vi tror att rätt person har en högskoleutbildning med relevant inriktning samt flera års erfarenhet av att arbeta som projektledare med resurs och budgetansvar, där kravställning, upphandling och införande har varit centralt. Du behöver även vara van vid förhandling och leverantörsstyrning. Vi ser gärna att du har en certifiering i någon projektmodell, exempelvis XLMP. Kunskaper inom ITIL och PM3 samt erfarenhet av offentlig verksamhet är meriterande. Som person är du drivande, strukturerad och har en god förmåga att förankra och skapa samarbeten tillsammans med andra, både inom och utanför den egna organisationen.  

Information och ansökan  
I denna rekrytering samarbetar vi med Harvey Nash. Har du frågor eller funderingar? Kontakta Sara Gustavsson på tfn. 073-773 13 52.
 
Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 25 mars.  
 
Vi ser fram emot din ansökan!  
 
Fackliga kontaktpersoner  
SACO, Mounir Ainholm, tfn; 08-686 3652  
VISION, Anita Buske, tfn; 08-686 3826  
 
Var med och utveckla framtidens kollektivtrafik tillsammans med oss. Som en del av Stockholms läns landsting ansvarar vi för att alla som bor i eller besöker länet, ska kunna resa med en modern, tillgänglig och säker kollektivtrafik. Med oss tar du dig fram smidigt och miljövänligt på land och till sjöss.  
 


Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

På land, på våg, på väg. Varje dag reser drygt 800 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Landstinget har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker länet ska ha tillgång till en väl utbyggd, tillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Trafikförvaltningen ser till att det blir möjligt. Vi får vardagen att fungera för länets invånare. Trafikförvaltningen är stolta samhällsutvecklare som fokuserar på tillgänglighet, miljö och en långsiktigt hållbar kollektivtrafik. Våra varumärken är SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten. Att jobba hos oss är att göra skillnad, både nu och i framtiden. Var med du också!
Läs mer om hur det är att jobba på trafikförvaltningen här och följ oss gärna på Facebook och LinkedIn

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2018-03-25


Dela annons
Anställningsform
Projektledare

Anställningens omfattning
Stockholm

Type of employment
Tillsvidareanställning

Work hours
Heltid
Kontakt
 
 
 
 

Fackliga representanter
SACO, Mounir Ainholm, tfn;08-686 3652
VISION, Anita Buske, tfn; 08-686 3826

Referensnummer
152106