|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Höghastighetsbanor, digitalise...

 
 
 
Almega AB

Höghastighetsbanor, digitalisering, hållbara transporter, EU-frågor – projektledare till Tågoperatörerna

Vill du vara med och forma framtidens hållbara transportsystem? Branschföreningen Tågoperatörerna erbjuder ett spännande arbete inom en bransch som står inför stora förändringar. I framtiden kommer järnvägen genom ny kapacitet och högre hastigheter ännu starkare binda samman Sveriges växande regioner och bidra till nya sätt att bo och arbeta.

Branschföreningen Tågoperatörerna representerar de kommersiella tågoperatörerna inom både gods och persontransport och ska tillgodose deras behov av ett starkt branschorgan för att aktivt driva spårtrafikens gemensamma intressefrågor gentemot regering och riksdag, myndigheter, uppdragsgivare, media och andra intressenter, nationellt och internationellt. Som projektledare hos Tågoperatörerna blir du en viktig del i detta arbete.

Tågoperatörerna har 42 medlemmar och finansieras av medlemsavgifter. Tågoperatörerna har sitt kansli på Sturegatan i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en spännande roll som projektledare där du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med omvärldsbevakning och aktuella frågeställningar. Din uppgift blir att företräda Tågoperatörerna i olika sammanhang och bevaka branschens intressen. Du ansvarar för att planera, leda och genomföra uppdrag och utredningar samt att driva utvecklingsprojekt tillsammans med våra medlemmar och samarbetspartners i branschen. En viktig del i arbetet är kommunikation med såväl riksdag och regering samt övriga intressenter. I rollen ingår även att representera Tågoperatörerna nationellt och internationellt gällande branschfrågor.

Till dina uppgifter hör:

 • Omvärldsbevakning
 • Utredningsarbete, remisser och analyser
 • Presentationer, talskrivning och rapporter
 • Lobbying, kommunikation och nätverkande
 • Aktivt driva frågeställningar och olika projekt
 • Deltagande på konferenser och internationella möten
 • Kontakter med företagsledare, politiker, riksdag och regering

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning och ett stort intresse för transporter och samhällsbyggnad. Du har flerårig erfarenhet av att driva projekt och utredningar. Arbete inom politik, EU, infrastruktur och transport är meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående och uthållig. Du är bra på att skapa struktur och driver utveckling genom att ta initiativ och vara lyhörd för medlemmarnas behov och frågeställningar. Då arbetet innebär mycket kontakter med interna och externa intressenter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera ditt budskap.

Ansökan

Sök tjänsten genom att klicka på "Sök tjänst" och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi tillämpar löpande urval så skicka din ansökan så snart som möjligt, men senast den 28 april.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta VD Björn Westerberg, bjorn.westerberg@tagoperatorerna.se.

Läs mer om Tågoperatörerna på www.tagoperatorerna.se.

Översikt

 • Omfattning:
  Heltid
  Tillsvidare

Roi socialt