|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Group Accountant till Scandic ...

 
 
 
Meritmind AB

Group Accountant till Scandic Hotels, Stockholm

Scandic

Nu söker vi dig som vill arbeta som Group Accountant på en av Nordens ledande hotellkedjor, Scandic Hotels. Som Group Accountant kommer du att arbeta med koncernredovisning och konsolidering av Scandics nio dotterbolag samt med den externa finansiella rapporteringen då Scandic är ett börsnoterat bolag. Rollen innebär även att delta i olika projekt som att exempelvis ansvara för uppdateringen av koncernens ekonomihandbok.

Arbetsuppgifter som Group Accountant
Tillsammans med Director Group Accounting kommer du ansvara för att koncernboksluten håller god kvalitet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

 • Koncernredovisning och konsolidering, vilket inkluderar månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Delta i upprättandet av delårsrapporter och årsredovisning som del av Scandics externa finansiella rapportering
 • Ge support till dotterbolagen i redovisningsfrågor och i regelverket IFRS
 • Kassaflödesanalyser
 • Transfer Pricing
 • Delta i projekt avseende redovisning, intern kontroll och övriga frågor som hanteras ur ett koncernperspektiv
 • Diverse ad hoc-uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är civilekonom eller motsvarande och har 2-3 års erfarenhet från revision eller redovisning och du har också hunnit skaffa dig erfarenhet av koncernredovisning och tycker att det är ett spännande område att utvecklas inom. Vidare har du god förståelse och framförallt intresse för IFRS.  Du har goda kunskaper i Excel och har du erfarenhet av BPC som rapporterings- och konsolideringssystem är det meriterande. Då tjänsten innebär internationella kontakter, talar och skriver du engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en handlingskraftig person som är positiv och som gillar att samarbeta med andra. Du tycker om att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter och van att arbeta självständigt. För att lyckas i rollen bör du även vara strukturerad, noggrann och ha en god kommunikativ förmåga. Vidare är du en ödmjuk person som är lyhörd och smidig.

Placeringsort: Stockholm

Om Scandic Hotels:
Scandic Hotels är ett nordiskt hotellföretag i världsklass! Vår mission är att ”skapa en enastående hotellupplevelse för de många människorna”.

Med fler än 200 hotell och 14 000 medarbetare i sju länder är vi den största hotellkedjan i Norden. På Scandic får du möjlighet att utvecklas genom inspirerande karriärvägar, både i Sverige och utomlands och vi ser gärna att du har vilja och potential att ta ytterligare steg inom vår organisation. Vi erbjuder dig en arbetsplats där bland annat mångfalds- & hållbarhetsfrågor har ett stort fokus – vi hoppas att du vill bidra med ditt engagemang och din kompetens så vi kan ge våra framtida gäster ännu bättre hotellupplevelser.
Läs mer om oss på scandichotelsgroup.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Scandic Hotels med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!


Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning
Meritmind AB
print
 • share
Publicerad 2017-08-28
Ansök här
About Meritmind AB
Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med projekt, interimstjänster samt rekrytering inom ekonomiområdet. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och består idag av ca 200 medarbetare.
Meritmind AB
Stockholm
Vasagatan 12
111 20 Stockholm
Telefon: 08-616 99 60

Göteborg
Kronhusgatan 11
411 05 Göteborg
Telefon: 031-383 55 00

Malmö
Skeppsbron 13B
211 20 Malmö
Telefon: 040-615 65 70

Västerås
Hamngränd 6
721 30 Västerås
Telefon: 021-471 20 00

Linköping
Gjuterigatan 5
582 73 Linköping
Telefon: 013-470 98 00
Meritmind AB rightbottom