|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Energikonsult för uppbyggnad a...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

Energikonsult för uppbyggnad av ny enhet på WSP Process i Öresundsregionen


Har du tidigare arbetat som energi/processingenjör inom energibranschen/annan processindustri, alternativt är en erfaren energikonsult? Har du en entreprenörsådra och är redo för nästa steg i din karriär? Nu erbjuds du en fantastisk möjlighet att hjälpa WSP Process växa genom att vara med och starta upp en helt ny enhet i Öresundsregionen. I denna tjänst får du ta stort ansvar i uppbyggnaden av verksamheten samt vara ansvarig för enhetens stora och spännande framtida projekt. Du blir del av WSP-andan som kännetecknas av entreprenörskap, prestigelöshet samt god gemenskap. Du samarbetar med kunniga och likasinnade kollegor i Sverige samtidigt som du även har en stor global koncern bakom dig. Ta chansen och sök idag!

Om tjänsten

WSP Process är ett affärsområde inom WSP Sverige AB som erbjuder konsulttjänster och avancerad rådgivning inom energi, process och fordonsindustri till industri- och energibolag i Sverige och internationellt.

Inom WSP Process finns avdelningen Energiproduktion & Distribution Sydväst. Avdelningen består idag av ett trettiotal konsulter som utgår från Göteborg och med bakgrund av att bolaget nu expanderar, kommer de starta en ny liknande grupp i Öresundsregionen. Academic Work söker därför för deras räkning, en ansvarig konsult för denna expansion.

På WSP Process blir du del av ett stort globalt och framgångsrikt företag, i en roll där du har flera kontaktytor. Företagsklimatet kännetecknas av entreprenörsanda samt prestigelöshet och medarbetarna arbetar tillsammans över gränserna för att nå goda resultat något som du också kommer göra. Förutom att du blir del Malmökontoret med över 300 medarbetare, kommer du arbeta nära motsvarande grupp i Göteborg där din närmsta chef sitter.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och WSP:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos WSP.

Arbetsuppgifter

Inledningsvis kommer fokus ligga på att bygga upp verksamheten i Syd genom operativ och strategisk kundbearbetning. Detta arbete utförs tillsammans med närmsta chef och du kommer även spendera en del tid i Göteborg för att lära känna verksamheten, deras kunder och projekt. Förutom att vara högst delaktig i uppbyggnaden av den nya enheten, kommer du inom snar framtid även arbeta operativt i projekt. På sikt är tanken att du lägger hälften av din tid på strategiskt och ledande arbete med ansvar för affären och den andra hälften på operativt arbete i projekt. Som ledande konsult inom Energiproduktion & Distribution Sydväst är du med i den initiala kontakten med kunden och formar och utför sedan uppdraget tillsammans med dina WSP-kollegor.

Operativt kommer du arbeta med alla steg i kundens projekt, från strategiska studier, översiktliga energi och processtudier, till detaljprojektering och idrifttagning. Det kan även innebära specialistuppdrag som till exempel avancerade cirkulations- och förbränningsberäkningar på pannor och utbildningar i förbränningsteknik.

Du kommer till exempel arbeta med: * Rådgivning och strategiska energisystemutredningar * Teknoekonomiska förstudier och utredningar * Tekniska förfrågningsunderlag för nybyggnad/ombyggnad av anläggningar * Anbuds- och kontraktsutvärdering * Projektledning i genomförandefasen * Specialistutredningar och problemlösning * Industriella energieffektiviseringsutredningar

Med andra ord är det här en mycket varierad och bred roll där du får ta ett stort ansvar. Du ges också stora möjligheter att utforma och utveckla ditt team och dess arbete men även WSP Process verksamhet inom energibranschen.

Vi söker dig som

 • Har en relevant högskole- eller universitetsutbildning
 • Har B-körkort
 • Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi tror också att du som söker har flerårig erfarenhet som energi/processingenjör inom energibranschen/annan processindustri, alternativt är en erfaren energikonsult. Du har genom din branscherfarenhet utvecklat ett värdefullt kontaktnätverk och är redo för att ta nästa steg i din karriär.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ, samt har mycket god förmåga att skapa förtroende hos dem du möter och arbetar med. Du besitter en stor portion affärsmässighet, trivs att arbeta mot kund och däri utveckla relationer och samarbeten. Utöver detta har du också en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, självständigt driva dina processer framåt, samt arbetar fokuserat och målinriktat för att uppnå ett gott resultat.

ÖVRIG INFORMATION

 • Sista ansökningsdag: 4 oktober 2017

 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, tillsvidare

 • Placering: Västra hamnen, Malmö. Det finns dock en flexibilitet här och passar det kandidaten bättre att sitta i Lund eller Helsingborg är detta möjligt

 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Louise Andersson, 040-25 44 08

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget

WSP är ett av världens ledande analys-och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Vi har 37 000 medarbetare på över 500 kontor i 40 länder och i Sverige har vi omkring 3 700 medarbetare.

WSP Process är ett affärsområde inom WSP Sverige AB som erbjuder konsulttjänster och avancerad rådgivning inom energi, process och fordonsindustri till industri- och energibolag i Sverige och internationellt.

 • Malmö
 • Heltid
 • Teknik
 • 14993534