|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Blir arbetsledare på 12 veckor...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

Blir arbetsledare på 12 veckor genom Structon Rail Academy


Vill du vara med och forma morgondagens infrastruktur? Är du intresserad av ledarskap och att utveckla starkt engagemang i en arbetsgrupp? Strukton Rail satsar nu på att stärka kompetensen och antalet medarbetare genom att tillsammans med Academy, Sveriges första skola inom Accelerated Learning, skräddarsy en unik utbildning för den framtida Arbetsledaren. Under 12 veckor, med start 19e februari, utbildas du och dina framtida kollegor i Academys utbildningslokaler i Stockholm. Utbildningen är kostnadsfri och direkt efter examen kommer du att arbeta som tillsvidareanställd konsult hos Strukton Rail, via Academic Work.

Om tjänsten

Strukton Rail AB är Sveriges största privata järnvägsentreprenör. De bygger, driver och underhåller järnvägssystem i Skandinavien. De erbjuder allt från enskilda insatser till helhetsentreprenader för järnväg och har full kompetens inom BEST-teknikerna (Bana, El, Signal och Tele). Strukton Rail har drygt 850 medarbetare och är verksamma i Sverige och i våra skandinaviska grannländer.

Strukton Rail befinner sig i en expansiv fas som ställer höga krav på att framtida arbetsledare har rätt kompetens att ta sig an utmaningar inom rollen. Syftet är därför att skapa en matchning där kompetens och ledarskapsfärdigheter samspelar med varandra. Tillsammans med Academy och Academic Work görs därmed en satsning som inkluderar både utbildning och anställning i samma erbjudande. Academic Work söker därför för Strukton Rails räkning 14 personer som tillsammans ska få den unika möjligheten att gå Academys 12 veckor långa skräddarsydda utbildning som hålls i Academys utbildningslokaler i Kista, Stockholm. Strukton Rail är verksamma på olika platser runt om i landet, så därför söker vi framtida arbetsledare som efter utbildningen kommer jobba på deras lokala kontor placerade i Stockholm med omnejd, Göteborg samt Skåne/region Syd. Du kan själv välja vilken stad som passar dig bäst och det gör du genom att ansöka via just den annonsen på Academic Works hemsida.

Utbildningen sker i Stockholm och är utformad för att ge en Arbetsledare de verktyg man behöver för att få rätt förutsättningar att lyckas väl i rollen. Du kommer bland annat att få värdefulla kompetenser inom ledarskap, projektledning, affärsmässighet, säkerhet och järnväg.

Vidare kommer du få lära dig Strukton Rails interna processer och hur du kan tillämpa deras värdeord RÄLS som står för respekt, ärlighet, lita på och säkerhet. Efter utbildningen tar du examen som en Junior Arbetsledare och påbörjar direkt en tillsvidareanställning med inledande provanställning som konsult via Academic Work, i rollen som Arbetsledare på Strukton Rail. Under de första 12 månaderna kommer du ta del av en introduktion och ett mentorskapsprogram som är speciellt utformat för detta upplägg.

 • Detta är ett konsultuppdrag. Du arbetar under minst 12 månader för Academic Work och om alla parter är nöjda med samarbetet är intentionen att du därefter överrekryteras till Strukton Rail.

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strukton Rails önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Arbetsuppgifter

I rollen som arbetsledare kommer du arbeta med projekt där du ansvarar för en grupp tekniker och deras arbetsutföranden. Genom detta ansvar kommer du att planera, organisera och leda det dagliga arbetet, samt följa upp kvalitet och resultat. Arbetsmiljö och säkerhet ligger också inom ditt ansvarsområde samt att motivera och utveckla din personal på längre sikt. Du kommer till stor del arbeta självständigt vilket innebär att mycket av din tid kommer spenderas på ditt lokala kontor och till viss del ute på fältet tillsammans med din arbetsgrupp. Detta är en bred roll med frihet under eget ansvar. Du kommer därför få sätta upp egna rutiner och riktlinjer som passar dig och din arbetsgrupp bäst!

Du kommer till exempel att:

 • Jobba med administrativa uppgifter kopplade till din roll, såsom schemaläggning samt tidsrapportering

 • Jobba med att skapa engagemang i arbetsgruppen

 • Du kommer att ha inplanerade arbetsplatsträffar på etableringen med din arbetsgrupp men främst utgå från kontoret

 • Ansvara för att projektet du arbetar med följer budget. Detta gör du genom att följa arbetsordningen, förstå projektets begränsingar samt ha uppföljningsmöten med ansvarig platschef

 • Se till att dina tekniker har det som behövs för att kunna utföra sitt arbete, såsom att beställa kläder, material och verktyg samt ansöka om olika myndigheters tillstånd för att få utföra underhållsarbetet

 • Hantera de personalärenden som uppstår

 • Ha kontinuerlig kontakt med kunder

 • Vara ansvarig för projektens leverans i sin helhet och ha ett nära samarbete med andra arbetsledare i din grupp

Vi söker dig som

Vi söker dig som trivs med att driva ditt eget arbete framåt, som sätter upp egna mål, brinner för ledarskap och att inspirera andra. Du räds inte en utmaning eller att gå utanför din komfortzon i situationer som kräver det.

För att bli antagen till utbildningen och få den unika möjligheten att bli arbetsledare ser vi också att du:

 • har en slutförd gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift då du kommer att kommunicera på det svenska språket både internt och externt

 • har B-körkort

 • uppfyller de lagstadgade medicinska kraven för arbete i säkerhetstjänst. För mer information kring dessa, se: https://www.transportstyrelsen.se/sv/jarnvag/Lokforarkorkort/Trafikmedicin/Regelverk/

Det är meriterande om du har:

 • eftergymnasial utbildning

 • arbetslivserfarenhet av bygg och anläggning eller järnväg

 • ledarerfarenhet

Som person har du förmågan att arbeta strukturerat och noggrant. Du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du initiativtagande och kommer med nya förslag till arbetssätt. Du sätter igång egna aktiviteter mot ett önskat resultat och argumenterar och förklarar varför aktiviteterna ska genomföras. För att lyckas i rollen så har du en förmåga att arbeta bra med andra, agerar lyhört och är uppmärksam för andras synpunkter, kompetenser och prestationer. Slutligen utstrålar du trygghet, stabilitet och har förmågan till självinsikt. Du har en hög personlig mognad och ser relationer i sitt rätta perspektiv.

ÖVRIG INFORMATION

 • Utbildningsstart: 19:e februari, samt förstudier på egen hand som börjar 7e februari. (Mer information om förstudierna ges på uppstartskvällen 6e februari).

 • Utbildningens omfattning: Heltid 12 veckor (Utbildningen sker vanligtvis 9-17)

 • Utbildningsort: Kista, Academys lokaler i Stockholm

 • Arbetsort: Malmö/Skåne/Småland

 • I region syd finns två platser att ansöka om, utbildningen är densamma och båda platserna är arbetsledare. Men arbetsrollen vidare hos Strukton Rail kommer att skilja sig åt där en arbetsledare kommer att arbeta inom drift och underhåll och en mot investerings- och nybyggnadsprojekt. Den förstnämnde kommer i tjänsten att vara en del på resande fot i Skåne och Småland och denna roll kommer även innebära någon övernattning per månad. Den andre rollen är stationerad i Malmö och kommer att arbeta i malmö med omnejd. Ange gärna i din ansökan vilken roll/ort som passar dig bäst.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strukton Rails önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02 under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

OM OSS Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här


Se hur våra utbildningslokaler i Stockholm ser ut, genom en inblick i våra IT-program. Läs mer om konceptet på Academy.

 • Malmö
 • Heltid
 • Teknik
 • 14999959