|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Barnskötare tillsvidare h...

Barnskötare tillsvidare heltid Sandens / Lillängens förskola

jobb Sammanfattning

  • Placering:Finspång, ÖST 61280
  • Anställningsform:Heltid
    Tillsvidare
  • Kategori:Sjukvård/Hälsa
  • Yrkesroller:Övrigt: Sjukvård/Hälsa
  • Karriärnivå:Erfaren (mer än 2 års erfarenhet)
  • Bransch:Stat och kommun
  • Referensnr:BB78EF51-F66B-4A56-8296-1F2A04E5F234
Logo


Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.ARBETSUPPGIFTER

Under vt-18 förläggs tjänsten till Sandens förskola till ht-18 blir tjänsten permanent på Lillängens förskola. För information om Lillängen kontakta förskolechef.
Sandens förskola består av tre avdelningar. Avdelningarna är åldersblandade i åldrarna 1-5. Förskolan är belägen i Lotorp med närhet till skog och mark och en stor och härlig förskolegård. För att fånga barnens frågor och hypoteser använder vi oss av pedagogisk dokumentation, som ett verktyg för att synliggöra och analysera barnens och pedagogernas lärprocesser. Vi arbetar aktivt med att tydliggöra arbetet med processdokumentationen, kapitel 2.6 i Läroplanen för förskolan. Varje arbetslag har dryga timmen reflektionstid dagtid i veckan.
Finspångs kommun använder sig av Qualis som stöd i det systematiska kvalitetsarbetet och vi arbetar efter prioriterade utvecklingsområden som genomsyrar verksamhetens mål. Vårt mål är att skapa en röd tråd mellan Qualis, Likabehandlingsplanen och processdokumentationen i syfte att öka kvalitén på undervisningen och underlätta i det dagliga arbetet. I den lokala utvecklingsgruppen diskuterar förskolans lagledare tillsammans med förskolechef pedagogisk utvecklig.
Som barnskötare på vår enhet ingår du i ett arbetslag på tre pedagoger varav en förskollärare är arbetslagsledare. Du som barnskötare ansvarar för att bidra med att utveckla den pedagogiska verksamheten och att skapa förutsättningar för att arbeta mot målen i styrdokumenten. Du har en positiv grundsyn, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med tydlig förankring i uppdraget. Du känner ansvar för att förankra pedagogiskt tagna beslut i praktiken. Vi erbjuder arbetskläder.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som:
Har erfarenhet av arbetet som barnskötare.
Har intresse och erfarenhet för undervisning och pedagogisk dokumentation.
Vill delta aktivt i det systematiska kvalitetsarbetet och har idéer kring hur detta kan utvecklas.
Har förmågan att koppla samman teori och praktik i det systematiska kvalitetsarbetet.
Har en positiv barnsyn där du arbetar aktivt med barnens inflytande och lärande.
Ser modern teknik som en självklarhet i dagens förskola – som ger stora möjligheter till utveckling.
Vill vara med och utbilda världsmedborgare.
Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.

ANSÖKAN

Ansök senast: 2017-12-29
Referensnummer: A738003
Du kan söka detta jobb genom:

Via web: Ansök online via Visma Recruit
ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 2
KONTAKTPERSONER

Mattias Appelqvist
Förskolechef
0122-85018
mattias.appelqvist@finspang.se

Ulla Engberg (facklig)
Kommunal
0122-85715, 85353ÖVRIGT

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

www.finspang.se
Ansök här