|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Analytiker till Marginalen Ban...

 
 
 
Amendo Jobs

Analytiker till Marginalen Bank

Marginalen Bank


Är du en engagerad och nyfiken analytiker som trivs i en lättsam miljö med positiva och drivna medarbetare? Vill du arbeta på en nischbank som en länk mellan Analys och verksamheten? Nu har du möjligheten att på Marginalen Bank vidareutvecklas i rollen som analytiker och tillhöra bankens Analysavdelning. Du kommer att arbeta nära affären och i ett tätt samarbete med kompetenta kollegor i gruppen och i verksamheten. Om du känner igen dig i detta kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning
Marginalen Bank behöver förstärka analysteamet med en analytiker. Du kommer ingå i analysgruppen och ha ett nära samarbete med övriga analytiker. I rollen kommer du att arbeta fram beslutsunderlag och rekommendationer till beslutsfattare och intressenter baserat på statistisk analys. Du kommer stödja produkt-marknadsavdelningens kampanjplanering för att hitta nya kunder, bearbeta de befintliga kunderna och följa upp genomförda kampanjer. Som analytiker kommer du även analysera kreditbeviljning, prissättning och utveckling samt monitorering av Score kort för nya och befintliga kunder.

Analysgruppen förväntas att proaktivt initiera analysarbeten i syfte att bidra till bankens utveckling. En del av arbetet består därför av att producera och leverera återkommande rapporter och analyser med god kvalitet och inom deadline.

Som analytiker förväntas du aktivt bidra till utvecklingen av arbetet och gärna med nya analysmetoder. I rollen kommer du medverka i kravställning mot IT för att utveckla ett väl fungerande Data Warehouse för Marginalen Bank. SQL är ditt främsta analysverktyg i analysarbetet men även SAS base och när det gäller utveckling av rapporter används även SSRS.


Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av analys och hantering av stora datamängder med hjälp av SQL och/eller SAS. Det är en avgörande erfarenhet för att du ska lyckas i jobbet som analytiker på Marginalen Bank. Vi ser också att du har ett intresse för utveckling av bankverksamhet och ser utmaningen i att kombinera detta med din starka analytiska förmåga. Du jobbar både självständigt och i projektgrupper med kollegor från andra avdelningar inom Marginalen Bank.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, matematik, programmering eller liknande. Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet från analysarbete på bank men det är inget krav.

Du har mycket god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. I rollen krävs detaljfokus och att du säkerställer kvaliteten på utfört arbete då din analys är en del i underlaget för att utveckla Marginalen Bank. Vi ser gärna att du har ett starkt eget driv och en vilja att arbeta proaktivt med analysarbetet - här finns stora möjligheter att ha inflytande och kunna påverka! I analysgruppen är samarbete en självklarhet för att uppnå bästa resultat och gemensamma mål, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga.


Om företaget
Marginalen Bank är en ny bank på den svenska marknaden som erbjuder privatpersoner och företag enkla och tydliga banktjänster. Banken bildades i augusti 2010 genom att Finans AB Marginalen gick samman med systerbolaget Bank2 (förvärvades 2007) och delar av Citibanks svenska konsumentbank som förvärvades under 2010. Marginalen Core erbjuder företag och myndigheter tjänster bland annat inom redovisning och inkasso. Marginalen grundades ursprungligen 1979 och har närmast 300 medarbetare i Stockholm, Borås och Söderhamn samt i Lettland och Litauen. Tjänsten är baserad i fina och lättillgängliga lokaler centralt i Stockholm på Adolf Fredriks kyrkogata. För mer information om företaget se www.marginalen.se

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Marginalen Bank med Amendo Bemanning & Rekrytering och eventuella frågor ställs till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, Charlotte.umunna@amendo.se.

Stämmer beskrivningen ovan in på dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan online på www.amendo.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Ansök därför gärna redan idag!Om Amendo

Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring.

Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Idag är vi ca 350 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val.

Amendo är ett auktoriserat företag i bemannings- och rekryteringsbranschen och kollektivavtal tillämpas.

Detta får du som konsult på Amendo?

Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss.

Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll.

På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

www.amendo.se
Contact Amendo
 • Stockholm
  Humlegårdsgatan 17
  114 46 Stockholm
  Tel: 08-545 880 55
 • Sundsvall
  Sjögatan 13
  852 34 Sundsvall
  Tel: 070-299 95 65

  Malmö
  Malmöhusvägen 1
  211 18 Malmö
  info@amendo.se
 • Göteborg
  Östra Larmgatan 13
  411 07 Göteborg
  Tel: 031-16 81 13