|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Rektor till Rättviks Kommun

 
 
 

Rektor till Rättviks Kommun

Rättviks kommun söker Rektor till Stiernhööksgymnasiet

Rättvik – livskvalitet in på knutarna! Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra innevånare och besökare, vilket bidrar till vår ökade inflyttning. Bidrar till trivseln gör också vårt rika kultur- och föreningsliv och vår unika natur. Bevarade traditioner, nytänkande och mod i samklang skapar en fantastisk livsmiljö.

Rättviks kommun har som mål att Stiernhööksgymnasiet ska bli en av länets mest attraktiva gymnasieskolor där minst hälften av eleverna från Rättvik väljer att studera. Vi styrs av förvaltningens vision: Trygghet och trivsel, tydligt målinriktat lärande med ett gott pedagogiskt ledarskap i en kreativ miljö för våra barn och ungdomar.

Stiernhööksgymnasiet i Rättvik är en gymnasieskola med cirka 480 elever och 120 anställda. Skolan ligger vackert beläget strax norr om centrala Rättvik, med utsikt över Siljan och i nära anslutning till skolans egna åkrar och ängar. Vi har ett internat med plats för 135 elever. En stor del av skolan består av vårt Naturbruksprogram med inriktningar djur, häst, lantbruk och naturvetenskap, men vi har även flera yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi bedriver också flera program endast i lärlingsform där vi har ett tätt samarbete med Leksands Gymnasium.

Se mer information om våra aktuella utbildningar på vår webbsida www.stiernhooksgymnasiet.se.

Vår skola är en mångfacetterad och på många sätt unik skola. Vi har elever från 65 olika kommuner. Många elever går hos oss för att kunna kombinera studier med elitsatsning inom hästsport och bandy, där vi har Nationell idrottsutbildning (NIU), och många dras till vårt Naturbruksprogram. Vi har också en lokal idrottsutbildning (LIU) med satsning mot hockey där eleverna spelar i IFK Ore.

Vår gymnasiesärskola utvecklas kontinuerligt. I dagsläget finns programmet skog, mark och djur samt det individuella programmet.

Vuxenutbildningen bedrivs tillsammans med Leksands kommun där vi har en gemensam nämnd.

Är du den vi söker?
Vi söker en rektor som är den sammanhållande länken för att driva utvecklingen av denna rikt nyanserade verksamhet framåt.

Du är utbildad lärare och rektor. Du är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument och har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete.

Du praktiserar ett utvecklande ledarskap genom att vara ett föredöme, ge personlig omtanke, inspirera och motivera medarbetarna både direkt och indirekt. Du förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för få effektivitet i verksamheten.

Du ska kunna samordna olika yrkeskategorier och skapa en samsyn kring uppdraget så att alla arbetar mot gemensamma mål.

Du ska kommunicera på ett tydligt sätt så att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Du ska kunna analysera komplexa frågor, förstå hur lösningar påverkar hela organisationen med dess olika förutsättningar.

Du ska ha ett gott samarbeta med många olika parter. Förstå den politiskt styrda organisationen, ha insikt i hur konkurrensutsatt verksamhet fungerar samt vara skolans ansikte utåt mot exempelvis andra skolor, branschråd och arbetsplatsförlagda utbildningsplatser

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning. I den här rekryteringen samarbetar Rättviks Kommun med Randstad. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsulter Christian Richtnér på telefon 070-243 63 88 eller via epost på christian.richtner@randstad.se eller Julia Söderberg på telefon 076-163 20 72 eller via epost julia.soderberg@randstad.se

Du söker tjänsten på www.randstad.se senast den 28 juni.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Randstad
Med över 600 000 anställda i fler än 39 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning. Vi är experter på att hjälpa arbetssökande att hitta rätt jobb. Genom oss kan du jobba som uthyrd konsult eller bli direktrekryterad till en tjänst hos någon av våra kunder. Vi har tusentals lediga jobb från Kiruna i norr till Malmö i söder, förhoppningsvis något som passar just dig.