|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Handläggare till Tillståndsenh...

 
 
 
Jobs
Dela jobbet
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Share Icon

Handläggare till Tillståndsenheten Falkenberg


Vi söker handläggare till Tillståndsenheterna i Falkenberg. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt yrkesliv med många karriärvägar.

Om tjänsten

Som handläggare på Tillståndsenheten arbetar du med att utreda, föredra och fatta beslut i enlighet med utlänningslagen och annan tillämplig lagstiftning.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift är att driva ärendet till ett avgörande och för att möjliggöra det förväntas du förbereda och genomföra utredningar, göra föredragningar för beslutsfattare, utföra löpande administration samt skriva beslut. I ditt arbete förväntas du hantera flera ärenden parallellt och med god struktur se till att varje ärende är i en pågående process. Utöver ärendehantering ska du ge information till sökande och andra intressenter samt aktivt delta i utvecklingsarbetet på enheten.

Vi söker dig som

 • Har en akademisk utbildning med juridisk- eller samhällsvetenskaplig inriktning, eller annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet

 • Har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 • Har goda kunskaper inom Office-paketet

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att handlägga förvaltningsrättsliga ärenden och utredningsvana. Även erfarenhet av arbete med professionellt bemötande eller arbete med krav på god service ses som meriterande för denna tjänst. Kunskap inom intervju- och samtalsmetodik samt kunskap om tillämplig lagstiftning alternativt kunskap om förvaltningsrättsliga ärenden ses som meriterande för tjänsten.

Som person arbetar du bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar.

Vidare har du förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar, du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna samt producerar egna dokument av hög kvalitet.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Falkenberg

 • Kontaktuppgifter: Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kontaktar du ansvarig rekryterare på migrationsverket@academicwork.se.

Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef Stina Andersson, stina.andersson@migrationsverket.se

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på migrationsverket@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Ansökan Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast söndag 22 januari. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Information om företaget

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=3050&rmlang=SE

 • Göteborg
 • Heltid
 • Kontor/administration/HR
 • 14981533