|

Ta emot liknande jobb via mejl för

Rektor till Rösjöskolan

Spara företag som favoritSparat företagSpara jobbMejla jobbAlla Sollentuna Kommun-jobb  Dela jobbRapportera denna annons
Rektor till Rösjöskolan jobb i Stockholm, Stockholms Län Sverige

Rektor till Rösjöskolan

Vår vision är att bli Sveriges bästa skolkommun. I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. Framför oss ser vi en skola där undervisningen håller hög kvalitet och stimulerar alla elevers kreativitet och lärande. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och där alla elever och personal trivs och känner sig trygga. I våra förskolor och skolor ska barnen/eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv. Vi ska ligga i framkant vad det gäller pedagogisk utveckling, genomförande och organisering av undervisningen. Att ta stöd i forskning är en självklarhet för oss.

Rösjöskolan är en F-6skola med 470 elever belägen nära Edsbergs centrum. Skolan har en kulturell och språklig mångfald och prioriterar skapande verksamhet, natur och miljö samt fysisk aktivitet. Två andra hörnstenar i verksamheten är digital utveckling samt läsning. Skolan bedriver ett utvecklingsarbete med inriktning "Tillgänglig Skola" med syfte att skapa bästa möjliga lärmiljö för varje elev oavsett förutsättningar.

Skolan har en stor grundsärskoledel, förberedelseklass samt en förskola. Förskolan arbetar Reggio Emilia- inspirerat.  I skolans ledningsgrupp ingår också tre biträdande rektorer.

Kompetenskrav

Vi söker en rektor som är tydlig, närvarande och engagerad. Du har ett skickligt pedagogiskt ledarskap och tar ansvar för elevernas lärande och resultat. Du har en god samarbetsförmåga, är handlingskraftig, energisk och kommunikativ. Som rektor skapar du goda relationer med barn/elever, personal och föräldrar och har varje barns/elevs bästa i fokus. Vi söker dig som har erfarenhet av tidigare arbete som skolledare. Det är meriterande att du har kompetens att organisera arbete för barn/elever i behov av särskilt stöd.

Som rektor i Sollentuna kommun ska du lägga stor vikt på skolans pedagogiska utveckling. Du är synlig i verksamheten och arbetar med delaktighet så att alla får möjlighet att ta ansvar för sin egen och skolans utveckling.

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och dokumenterad skolledarerfarenhet. Du ska vara väl förtrogen med LGR 11 och skolans regelverk. Den statliga Rektorsutbildningen eller Rektorsprogrammet är meriterande.

Arbetsuppgifter/uppdrag

  • Leda det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan
  • Leda verksamheten mot ökad måluppfyllelsen för eleverna
  • Ha tydliga visioner och mål för verksamheten
  • Se till att enheten arbetar mot gemensamma mål under stimulerande samverkansformer
  • Arbeta tillsammans med medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete och vara lyhörd för idéer och förslag
  • Leda det systematiska kvalitetsarbetet och ansvara för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas
  • Kunna hantera ett pressat arbetsläge
  • Fatta beslut utan onödiga dröjsmål samt ta ansvar för beslutens kvalitet och konsekvenser
  • Göra förskolan och skolan till ett självklart val för barnen och eleverna i närområdet
  • Utveckla samverkan med aktörerna i området som arbetar för barn och ungdomars lärande

 Vi erbjuder

Du kan läsa om våra förmåner på länken nedan:

https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/Jobba-i-Sollentuna-kommun/Formaner-for-dig-som-jobbar-i-Sollentuna-kommun/

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

 

Kontaktpersoner:
Mikael Kaspar, Skolchef
tfn: 08-579 231 60
Sista ansökningsdag:
2017-01-23
Företagets hemsida:
http://www.sollentuna.se
Skriv ut
Dela denna tjänst:

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 70 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter utvecklas. Välkommen till oss!